Magic News

Seara inegalabilă în care Smokie a adus-o pe celebra Alice la București #ConcertReview

Seara trecută, trupa de origine britanică a concertat aproape două ceasuri pe scena Sălii Palatului în prezența a mii de oameni din generații diferite care au cântat la unison cele mai celebre hituri din cariera Smokie

Fie că ne vine să credem sau nu, anul acesta formația Smokie împlinește nu mai puțin de 60 de ani de existență. Grupul a luat ființă în Marea Britanie și inițial denumirea se scria „Smokey”, ulterior trecându-se la actuala ortografie. Printre cele mai faimoase hituri ale formației se numără melodiile „If You Think You Know How to Love Me", „Oh, Carol", „Lay Back in the Arms of Someone", „I'll Meet You at Midnight", însă de departe cea mai populară piesă atât în Marea Britanie, cât și pe tot mapamondul e „Living Next Door To Alice”, versiune lansată de Smokie în anul 1976, după originalul din ’72 al australienilor de la New World. Toate aceste titluri, dar și multe altele, s-au auzit aseară la Sala Palatului într-un concert de aproape două ore unde generații diferite de iubitori ai muzicii au venit pentru a cânta alături de artiști piesele care ne trezesc multora dintre noi amintiri frumoase. 


Deși trupa a petrecut pe scenă nu mai puțin de șase decenii, în toate formele pe care le-a avut alături de diferiți membri, energia și umorul celor cinci muzicieni sunt cât se poate de fresh, iar atmosfera pe care aceștia o creează pentru publicul lor te face să îți fie imposibil să rămâi așezat pe scaun. La fel a fost și pentru miile de spectatori care au fost seara trecută la Sala Palatului din București. Au trecut ceva ani peste piesele cu care Smokie încântă întreaga lume, iar ei știu și își asumă acest lucru cu foarte multă deschidere și umor. În timpul concertului de aseară, chitaristul Mick McConnell a glumit spunând: „Pentru cei puțin mai în vârstă, în seara asta vom cânta cântecele noastre vechi. Pentru cei și mai în vârstă, vom cânta cântecele noastre și mai vechi. Iar pentru cei tineri, barul e undeva în spate.” Românii n-au rămas indiferenți și deși gluma a fost amuzantă, le-au demonstrat celor cinci că știu toate versurile pieselor din setlist indiferent de cât de tineri ar fi. 


Nu doar energia trupei a fost la cote înalte, dar și felul în care au sunat cele aproape 20 de piese din setlist a fost ireproșabil. Puțin după ora 19.00, concertul a început cu „I’ll Meet You at Midnight”, iar setlistul a conținut atât piese pentru care trupa e recunoscută precum „Lay Back in the Arms of Someone”, „Wilde Hourses”, sau „Oh, Carol”, dar și cover-uri după celebre cântece precum „Have You Ever Seen The Rain” (Creedence Clearwater Revival) sau „I Just Died in Your Arms” (Cutting Crew). După ce au încheiat setlistul cu „Needles and Pins”, Smokie a oferit sălii ridicată în picioare un bis cu piesele „Don’t Play Your Rock N Roll To Me” și celebra „Alice”, fără de care nu cred că cineva ar fi plecat acasă. 

La finalul celor două ore de show total, publicul a părut extrem de mulțumit, iar cei cinci muzicieni s-au arătat foarte măguliți de ovațiile pe care le-au primit și încântați de modul în care au fost primiți cu brațele deschise în România de spectatori și organizatori, ceea ce ne dă speranțe că o seară ca cea de noaptea trecută va putea fi trăită din nou de fanii români ai trupei Smokie.