Magic News

„The Fall Guy"- un altfel de cascadorii râsului

Trebuie spus de la bun început că „The Fall Guy" este un film despre o categorie de oameni de la Hollywood extrem de subestimată și de subapreciată: cascadorii.

Deși ei nu sunt recunoscuți oficial de către Academia de Film (nu se dau Oscaruri pentru cascadori), faptele lor de cascadorie au trezit de fiecare dată o fascinație aparte, care a și fost transpusă în multe filme și seriale TV.

Regizorul David Leitch este unul cu poveste, pentru că înainte să se apuce de regie, a fost un cascador prolific, cu roluri în filme precum „Fight Club”, „Blade”, „Matrix”, „Troy”, „300”, „The Bourne Ultimatum” etc. În cariera sa de cascador, Leitch a fost dublura lui Brad Pitt, Matt Damon și a lui Jean-Claude Van Damme.

Însă, în 2014 a dat cascadoria pe regie și i-a ieșit foarte bine și aici, având în vedere că este responsabil pentru filme precum: „John Wick”, „Atomic Blonde”, „Deadpool 2”, „Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw” și „Bullet Train”. În plus, cea mai nouă aventură cinematografică a sa, prezentul „The Fall Guy”, se bazează pe serialul cu același nume din anii ‘80, cu Lee Majors în rolul principal, și care îl prezenta pe Colt Seavers, un cascador de la Hollywood care se transformă în vânător de recompense.

Aici, în serialul optzecist, personajul lui Majors își folosește abilitățile fizice și cunoștințele sale în materie de efecte de cascadorie (în special cascadorii care implică mașini sau camioneta sa mare GMC) pentru a captura fugari și infractori. El este însoțit de vărul său și cascador în formare, Howie Munson (Douglas Barr), care a studiat în Nashville - căruia Colt îi spune frecvent „Kid", și ocazional de colega cascador, Jody Banks (Heather Thomas). Mai mult, nici Ryan Gosling nu este străin de cascadorii, pentru că a mai jucat deja de două ori rolul de cascador, în „Drive" (2011) și „The Place Beyond the Pines” (2012). În „The Fall Guy” este a treia oară când Gosling face această mișcare.

Continuarea AICI