Make Life Magic

Eugenia Nicolae: „Lucrurile simple îmi amintesc de liniștea copilăriei mele”

În viața Eugeniei Nicolae, totul se învârte în jurul muzicii. A crescut într-o familie în care muzica a fost la ea acasă, a urmat o educație în acest domeniu și a ajuns, la rândul ei, să predea muzică la o școală din București.

Eugenia Nicolae cântă din copilărie, a urmat Conservatorul, iar în 2021 a lansat proiectul solo în care combină folclorul cu muzica pop. În doar un an de zile, a lansat șase piese care au stârnit reacții pozitive din partea publicului și au strâns milioane de vizualizări pe YouTube. Cea mai recentă piesă lansată este „Doina”, o colaborare între Eugenia Nicolae și frații Cazanoi, cu care au participat la Selecția Națională Eurovision și au ajuns până în etapa celei de-a doua semifinale. Ne-a povestit despre ce este magic acum în viața ei și despre cât de simplu e să găsești bucuria în lucrurile simple.


Care sunt 3 lucruri pentru care simți recunoștință?

Sunt recunoscătoare pentru darul primit: acela de a cânta, de a scrie muzică și de a transmite emoție. O mulțime de oameni caută mult timp chemarea profesiei. Eu am știut încă din primii ani de viață ce vreau să fac, pentru că muzica m-a „chemat” de mică. Sunt recunoscătoare pentru că mi-am găsit sufletul pereche. Trăiesc cea mai frumoasă poveste de iubire, alături de bărbatul pe care mi l-am dorit dintotdeauna. Anul trecut, am făcut și pasul cel mare: ne-am căsătorit și mă simt cu adevărat împlinită alături de el. Sunt recunoscătoare pentru toate lucrurile pe care le-am primit de la viață fără să le cer, fără să alerg pentru ele: familia mea, talentul meu și partenerul de viață.

Cum te-ai descrie când ești mulțumită de tine?

În momentele în care sunt mulțumită de mine simt o combinație de euforie și pace, o liniște cu adevărat magică. Este o stare greu de explicat în cuvinte. Sunt foarte critică atunci când vine vorba de mine, iar momentele în care sunt într-adevăr mulțumită sunt puține, dar intense și tânjesc mereu după ele.

Care sunt lucrurile simple care te bucură?

Mă bucură nespus timpul petrecut cu familia mea, plimbările în natură, ascultarea unui disc de vinil în liniștea casei mele sau construirea unui puzzle. Lucrurile simple care mă bucură sunt, de fapt, momentele în care uit noțiunea timpului și nu sunt contracrometru.

Care este cel mai magic lucru din viața ta?

Faptul că fac ceea ce-mi place. Mă trezesc dimineața cu poftă de lucru, dar fără să simt presiunea unui job. Aceasta este cea mai mare binecuvântare pentru mine. Care sunt sursele tale de energie? Natura și casa părinților mei. De multe ori, când vreau să îmi încarc bateriile, merg la Slatina. Mama mă răsfață și îmi face toate poftele. Locuim la casă, avem grădină și animăluțe prin curte. Toate aceste lucruri simple îmi amintesc de liniștea copilăriei mele, mă eliberează de griji.

Ce simți că ai primit bun de la părinții tăi?

Mi-au oferit un start în viață foarte sănătos. Cred cu tărie că cei șapte ani de-acasă sunt stâlpi de rezistență în formarea unui adult. Eu am deprins principii corecte de viață de la ai mei: dragostea pentru familie, respectul față de oameni, mulțumirea de sine, disciplina muncii.

Ce a trebuit să lași în urmă din copilărie ca să fii bine?

Nevoia de a demonstra că pot. Vremurile erau mai grele atunci, iar în copilărie am deprins obiceiul de a dovedi constant: la școală, acasă, la cluburile de activități extrașcolare. Am văzut cât de mult munceau părinții mei și, cu toate acestea, nu trăiam în puf. Am crescut, la rândul meu, cu o dorință prea mare de a muta munții din loc. Încerc constant să las în urmă această nevoie de a demonstra. Este greșită, toxică și ne aduce doar frustrări în viață.

Ce ți-ar plăcea să faci mai puțin?

Momentan, sunt artist independent și asta îmi ocupă tot timpul. Scriu emailuri, fac muzică, gândesc ținute, ajut la producția clipurilor, scriu contracte, discut cu colaboratori, fac contabilitate și multe altele. Mi-aș dori ca, în viitor, să fac mai puțin din tot ceea ce ține de managementul, administrația sau marketingul acestui proiect.

Ce ți-ar plăcea să faci mai mult?

Îmi doresc să am timp să fac mai multă muzică, să compun și să cânt mai mult. Toate lucrurile organizatorice care țin în viață un proiect muzical îmi ocupă foarte mult timp și am momente când mi-aș dori să le pun pe pauză și să stau mai mult timp în studio. De asemenea mi-aș dori să călătoresc mai mult, dar sunt sigură că toate aceste dorințe se vor realiza. Proiectul meu crește, se va face mare și va putea să se descurce în viitor și fără atâta ajutor din partea mea.

Ce te ajută să te liniștești în perioadele agitate?

Ma liniștesc discuțiile cu soțul meu. Este terapeutul meu de acasă. El mă echilibrează, este barometrul meu, mă ajută să mă deconectez atunci când vede că exagerez și mă liniștește ascultându-mă atunci când am momente agitate sau zile mai grele.