Magic News

Brenda Lee şi “Rockin' Around the Christmas Tree”, pe primul loc în Billboard Hot 100, la 65 de ani de la lansarea cântecului

"Rockin' Around the Christmas Tree" al Brendei Lee a urcat pe primul loc în Billboard Hot 100, la 65 de ani de la lansarea piesei, doborând astfel recordul pentru cea mai lungă perioadă trecută până la ascensiunea pe primul loc.

Cântecul clasic a fost lansat pentru prima dată când Brenda Lee avea doar 13 ani, iar acum artista a depășit și decalajul de 25 de ani dintre lansarea piesei "All I Want for Christmas Is You" a lui Mariah Carey, în 1994, și ascensiunea sa în top în 2019.

Billboard a distribuit un videoclip cu reacția lui Lee la aflarea veștii. "Nu. Eu?", a exclamat Lee în timp ce și-a șters lacrimile și a îmbrățișat-o pe Cindy Mabe, CEO-ul UMG Nashville.

"Este pur și simplu fabulos. Toți acești ani... Domnul Marks ar fi mândru", referindu-se la regretatul Johnny Marks, care a scris cântecul din 1958. Într-un comunicat de presă, Lee a spus că vestea este una "incredibilă", exprimându-și entuziasmul și mulțumind UMG pentru că s-a asigurat că piesa a ajuns la această performanţă.


Lee a înregistrat chiar și un videoclip pentru acest clasic, cu participarea unor artiști precum Tanya Tucker și Trisha Yearwood, precum și un nou EP pentru perioada sărbătorilor. "Nu-mi vine să cred că 'Rockin'' a ajuns pe primul loc la 65 de ani de la lansare, este atât de special", a spus ea.

“Mulțumim echipei de la UMG/UMe, care a lucrat din greu pentru a sărbători aniversarea cântecului în acest an. Dar, mai presus de toate, le mulțumim fanilor care continuă să o asculte. Cântecul a apărut când eram o tânără adolescentă și să știu că a rezonat cu generații întregi și continuă să o facă. Este unul dintre cele mai mari cadouri pe care le-am primit vreodată. Keep on Rockin' și Crăciun Fericit!

Acesta este primul nr. 1 al lui Lee din 1960, când a ajuns pe primul loc cu "I Want to Be Wanted" și "I'm Sorry". În acel deceniu, Lee a avut mai multe intrări în Hot 100 decât orice altă artistă, cu un total de 46, potrivit Billboard.

Alte cântece de Crăciun au intrat în Top 10 al Hot 100 în această săptămână: "All I Want for Christmas Is You", melodia cântată de Mariah Carey a intrat pe locul doi, "Jingle Bell Rock" a lui Bobby Helms pe locul patru, "Last Christmas" a lui Wham! pe locul cinci, "A Holly Jolly Christmas" a lui Burl Ives pe locul șase și "It's the Most Wonderful Time of the Year" a lui Andy Williams pe locul zece.