Cele mai mari hituri ale anilor '80 se aud şi pe aplicaţia Magic FM

Anii '80 ş-au lăsat definitiv amprenta asupra lumii muzicii. Dacă îţi place să asculţi oricând sunetele retro care ţi-au ritmat tinereţea, să organizezi seri tematice sau dacă eşti curios să descoperi ce îi făcea pe părinții tăi să trăiască în acea perioadă, iată câteva melodii emblematice.

Descarcă şi aplicaţia Magic FM pentru a intra în atmosfera acelor ani, oriunde te-ai afla! De la pop și rock, acestea sunt doar câteva dintre melodiile din anii '80 care au făcut istorie. Așa că încălzește-te, pentru că te vei mișca pe cele mai mari hit-uri ale acelor ani.

Michael Jackson - Billie Jean


Este imposibil să vorbești despre anii '80 fără să-l menționezi pe Michael Jackson și hitul său “Billie Jean”, lansat în 1982. Această piesă legendară, de pe albumul “Thriller”, a devenit rapid un imn mondial. Basul recognoscibil încă de la primele note, groove-ul irezistibil și coregrafia emblematică a moonwalk-ului... totul este acolo! Cântecul a urcat vertiginos în topuri și a contribuit la transformarea lui Michael Jackson în „Regele muzicii pop”. Fapt amuzant: cântecul este despre o fană obsesivă care susținea că Michael este tatăl copilului ei. 

Cyndi Lauper - Girls Just Want to Have Fun


Anii '80 au văzut, de asemenea, apariția unor artiste iconice, iar Cyndi Lauper a fost una dintre cele mai extravagante. Piesa “Girls Just Want to Have Fun”, lansată în 1983, a devenit rapid un imn pentru toate fetele care doreau doar să se distreze și să-și trăiască viața. Cu stilul său excentric, părul colorat și energia sa debordantă, Cyndi Lauper a impresionat, iar cântecul este încă folosit în mod regulat în filme, seriale TV și reclame.

Scorpions - Still Loving You


Trupa germană de rock Scorpions și-a lăsat amprenta asupra anilor '80 cu o serie de melodii, dar “Still Loving You” rămâne unul dintre cele mai mari hituri ale lor. Lansat în 1984, cântecul este o declarație de dragoste sfâșietoare. Este o baladă puternică care a atins milioane de fani din întreaga lume. Dacă aveți chef de ceva mai liniștit și mai romantic, “Still Loving You” este încă o alegere excelentă.

Queen - I Want to Break Free


Queen este una dintre cele mai influente trupe din istoria rock-ului, iar anii '80 au văzut nașterea unor piese cult precum “I Want to Break Free”. Lansat în 1984, acest cântec este un adevărat strigăt de libertate, susținut de o melodie catchy și sintetizatoare tipice epocii. Videoclipul, în care Freddie Mercury apare ca o femeie de serviciu, a făcut senzație și a întărit imaginea excentrică a trupei. Cântecul este încă o piesă de bază a playlist-urilor anilor '80.

Whitney Houston - I Wanna Dance with Somebody


Cu acest cântec, Whitney Houston a ajuns numărul 1 în Australia, Belgia, Canada, Germania, Italia, Africa de Sud și în toate cele patru colțuri ale lumii. O piesă de bază a culturii pop.

Wham! - Wake Me Up Before You Go-Go


Cu refrenul său amețitor, Wham! și-a lăsat amprenta asupra anilor '80 și nu numai. Între 2001 și 2017, cinci coloane sonore de film au inclus piesa.

A-ha - Take on Me


Înregistrat pentru prima dată în 1984, cântecul a trebuit să aștepte până în 1985 pentru a deveni unul dintre hiturile anului și unul dintre cele mai bune cântece ale anilor 1980. La fel ca Michael Jackson, grupul A-ha a folosit un videoclip inovator pentru a crește popularitatea cântecului.

Descarcă aplicaţia Magic FM şi ascultă oriunde te-ai afla cea mai bună muzică a anilor '80, '90. Descoperă cele mai recente hituri contemporane și citește articolele de pe site-ul nostru! Și nu uita de noi nici în mașină, unde ne găsești pe Android Auto! Poți să asculți live muzica postului tău preferat precum și podcasturile emisiunilor pe care ai vrea să le auzi din nou.