René Redzepi, proprietarul restaurantului, a declarat că acesta se va redeschide ulterior ca bucătărie experimentală, urmând să devină Noma 3.0. „Pentru a continua să fim Noma, trebuie să ne schimbăm”, a declarat proprietarul Noma, pe site-ul restaurantului, fără a preciza de ce restaurantul se va închide pentru clienți în iarna anului 2024.
O masă la Noma costă cel puţin 500 de dolari pentru o persoană, iar lista de aşteptare este lungă. Printre felurile de mâncare servite aici se află gât de porc și violete, carne de ren, creveţi negri din apele îngheţate ale Mării Nordului, ciuperci sau crab regal cu praz în cenușă.
Potrivit proprietarului, începând din 2025, Noma va deveni o bucătărie experimentală și va vinde produse online. René Redzepi a spus că Noma va avea, de asemenea, reprezentanțe în întreaga lume. „Servirea oaspeților va fi întotdeauna o parte din ceea ce suntem, dar a fi un restaurant nu ne va mai defini”, a spus el.
René Redzepi a creat Noma în anul 2003, deschizându-l într-un vechi depozit de pe docurile din Copenhaga. Numele său este un acronim al cuvintelor daneze “nordisk” (nordic) şi “mad” (hrană), iar proprietarul a promovat preparatele nordice şi a creat mâncăruri experimentale care au adus celebritatea restaurantului şi a pus Copenhaga pe harta destinaţiilor gastronomice rafinate.
Restaurantul s-a închis în 2016 pentru a se deschide doi ani mai târziu într-un alt cartier. În anul 2010, Noma era declarat cel mai bun restaurant din lume şi a primit peste 100.000 de cereri de rezervare pe lună deşi are un spaţiu de 40 de locuri. Noma s-a aflat ulterior de încă patru ori în fruntea topului celor mai bune restaurante din lume şi a primit trei stele Michelin.
În primăvară, Noma se va deschide temporar la Kyoto, pentru doar două luni, între 15 martie şi 20 mai.