Sportivul îşi doreşte cel puţin o medalie la Paris, după ce în 2020 şi-a îndeplinit visul de a participa la Olimpiadă. “La 16 ani am reuşit să mă calific la Jocurile Olimpice, aşa cum mi-am dorit de când eram mic. Chiar la 11 ani am avut un tort cu cercurile olimpice şi Jocurile Olimpice 2020. Deci mi-am îndeplinit visul de a participa, acum, după experienţa de acolo, sigur că îmi doresc cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris", a spus Popovici, care la JO de la Tokyo s-a clasat pe patru la 200 m liber (la 2 sutimi de bronz) şi pe şapte la 100 m liber, scrie Agerpres.
Momenan, David este într-un stadiu “plictisitor” al pregătirii pentru că nu are competiţii în această perioadă. "Pregătirea mea merge bine, am intrat în stadiul plictisitor al ei. Pentru că nu există competiţii prea curând. E momentul perfect să plecăm în cantonamente şi să construim o bază foarte bună şi puternică pentru singurul meu concurs important din vara asta, Campionatele Mondiale în bazin lung. Mă gândesc la un nou titlu mondial. Vom pleca în cantonament în Tenerife unde vom petrece trei săptămâni, la fel ca anul trecut. E un mediu în care nu ai multe lucruri de făcut, doar antrenament, hotel, masă, somn şi în plus învăţat", a precizat sportivul, prezent la lansarea Academiei de înot a Clubului Sportiv Dinamo.
Înotătorul are însă un examen important în această vară, urmând să susţină Bacalaureatul. "Sunt în clasa a 12-a, trebuie să balansez totul şi cu Bacalaureatul. Fac meditaţii, învăţ, trebuie să îmi fac timp de ambele lucruri. La Bac voi da română, istorie şi mai am să-mi aleg o materie. În ceea ce priveşte facultatea încă nu m-am decis", a spus înotătorul.
La conferinţa de presă a fost prezent şi tatăl lui David, Mihai Popovici, care este Manager al Academiei de înot Dinamo. Acesta a făcut o pledoarie pentru înot şi i-a îndemnat pe părinţi să îşi ducă copiii la acest sport atât de frumos:
"Ca părinte, atunci când s-a apucat David de înot, banii au fost cea mai mică problemă, pentru că miza medicală era mult peste valoarea plătită. O valoare medie pentru un părinte pentru a-şi duce copilul la înot în ziua de azi variază undeva între 500 şi 1.000 de lei în mod uzual. Există multe variante, dar alegerea CS Dinamo pentru practicarea înotului este una dintre cele mai bune posibile. Noi la academie vom încuraja bucuria de a înota, dezvoltarea fizică şi dezvoltarea mentală. Înotul nu este nici pe departe unul dintre cele mai scumpe sporturi, dimpotrivă, e unul dintre cele mai puţin scumpe. În momentul în care un sportiv devine candidat cu şanse la medalii la nivel de Campionate Europene de juniori, atunci pregătirea uzuală variază undeva între 500 şi 1.000 de euro pe lună. Dar ăsta e un nivel care se atinge rar, iar o dată atins atrage destul de repede sponsori şi parteneri din zona guvernamentală", a afirmat Mihai Popovici.