Make Life Magic

Ce ținute să alegi pentru evenimentele și petrecerile de sezon

Cum să transformi din stres în plăcere alegerea hainelor pentru ocazii speciale.

Cu siguranță ai observat și tu că sezonul nunților, al botezurilor sau al diverselor petreceri se apropie cu pași repezi - ei bine, sunt aici ca să te ajut cu câteva sfaturi despre ce ținute să alegi!

Un eveniment precum o nuntă, un botez sau o petrecere care celebrează un moment important din viața cuiva, și pentru care ai primit o invitație, merită alegerea unei ținute mai speciale, astfel încât să arăți și să te simți bine în pielea ta!

Momentul în care primim o invitație la un eveniment special este unul atât fericit, fiindcă simțim entuziasm pentru persoanele apropiate care ne-au invitat, cât și stresant - asta pentru că apare întrebarea „dar eu cu ce mă îmbrac?”.

În rândurile ce urmează, voi încerca să vin către ține cu niște tips&tricks din experiența mea de stilist personal, pentru a te ajuta să faci față cu brio din punct de vedere vestimentar oricărei ocazii speciale care va apărea vara aceasta.

Descoperă-ți punctele tari & punctele slabe

Nu, nu ai confundat articolul, nu vorbim despre un interviu de angajare, ci tot despre alegerea unei ținute pentru un eveniment de sezon. Primul lucru la care ar trebui să te gândești în ceea ce privește alegerea unui outfit este care îți sunt punctele tari și punctele slabe în ceea ce privește silueta și aspectul tău.

Ar trebui să te cunoști foarte bine, iar aici un stilist personal te poate ajuta într-o foarte mare măsură, pentru că îți va oferi o viziune exterioară și obiectivă asupra siluetei, culorii părului, a ochilor și asupra tuturor factorilor care mai intră în calcul atunci când alegi o anume croială, o anume nuanță pentru ținută, înălțimea tocurilor și așa mai departe. Decide ce vrei să îți scoți în evidență (spre exemplu: picioarele, decolteul) și, în consecință, alege o piesă vestimentară și accesorii potrivite.

Nu te teme să ieși din tipare

Atunci când îți alegi o ținută, ține cont în primul rând de personalitatea și de gusturile tale și nu de ceea ce spun „regulile”. Spre exemplu, dacă nu ești o fire din cale-afară de feminină, nu ești obligată să porți o rochie lungă atunci când ești invitată la o nuntă. Poți explora puțin mai mult variantele și poți alege, spre exemplu, o salopetă lungă, care este la fel de elegantă, dar în care te vei simți mai confortabil, dacă preferi să porți pantaloni și nu fuste.

Interesează-te despre dress code în prealabil

Fiecare eveniment, în funcție de oamenii care îl organizează, va avea un anume dress code, chiar dacă nu va fi scris pe invitație. Ce vreau să zic cu asta este că persoanele care își organizează petrecerea (spre exemplu, mirii, dacă vorbim despre o nuntă) vor seta tonul în ceea ce privește atmosfera și au cu siguranță preferințe și referitor la gradul de eleganță al ținutelor invitaților. Nu strică să pui o întrebare ca să afli dacă mirii își doresc ceva mai casual și relaxat sau o paradă a eleganței pe covorul roșu, în adevăratul sens al cuvântului. Desigur, locul în care se va desfășura evenimentul (nunta, botezul, petrecerea) e un foarte bun indiciu și în ceea ce privește ținutele invitaților (spre exemplu, nu vei merge la o petrecere elegantă în grădină pe tocuri cui).

Recomandări generale

Așa cum spuneam, ținuta pe care o alegi depinde de mai mulți factori (gusturi personale, pe ce îți dorești să pui accentul, atmosfera petrecerii etc), însă niște recomandări generale pe care aș putea să ți le fac sunt:

pentru o nuntă: genul acesta de evenimente sunt deseori mai elegante decât celelalte tipuri de petreceri. Alege o rochie/fustă midi sau lungă, accesorii prețioase (nu îți fie teamă să strălucești) și tocuri înalte (dacă te simți confortabil). Sunt sigură că știi și regula nescrisă care se referă la evitarea culorilor foarte deschise cum ar fi alb, ivoriu, crem, off white etc.

pentru un botez: fiind vorba de celebrarea unui moment important din viața unui copil, la botez este chiar încurajat să alegi o ținută mai relaxată și mai solară, dar tot elegantă. Eu aș recomanda imprimeuri florale în culori calde, pliseuri și lungimi midi. 

pentru o petrecere specială: aici depinde foarte mult de specificul momentului și de ce anume se celebrează. O rețetă cu care nu ai cum să dai greș este rochia neagră, accesorizată cu cercei/colier statement și pantofi/sandale cu toc. Un sacou oversized de inspirație masculină va scoate ținuta din previzibil și îți va conferi un aer chic.

Foto: GettyImages