Make Life Magic

Ce aducem nou în garderobă primăvara aceasta?

Zilele însorite ne fac să ne dorim să aducem un suflu fresh și în garderoba noastră. Însă de unde începem?

Lasă-mă să îți împărtășesc un sentiment pe care l-am trăit zilele astea, de când a început să fie mai cald afară (chiar dacă primăvara este încă timidă): nu mi-a mai plăcut nimic din dulap! Parcă materialele groase și culorile închise nu se mai potriveau cu starea mea de spirit. Clar e timpul pentru niște adiții noi în dressing. Nu o zic doar eu, ci și tendințele noului sezon.

Drept urmare, am decis să fac o tură prin magazinele online și fizice preferate și, dacă tot am făcut asta, vin către tine cu niște sugestii și cu câteva idei din experiența unui stilist personal, despre cum putem adapta tendințele din modă stilului nostru personal.

Ce sunt tendințele, mai exact?

De mai multe ori, în decursul unui an, brandurile de modă propun, prin colecțiile pe care le prezintă la săptămânile modei (dar nu numai), noi direcții în care hainele evoluează și se schimbă: poate e vorba de lungimile fustelor, de noi nuanțe care au căpătat popularitate, materiale care revin în forță sau anumite influențe din artă sau istorie. După ce trec prin mai multe filtre (reviste, influenceri, vedete etc), tendințele ajung, într-un final, să fie preluate și de consumatori, la câteva luni distanță.

Tendințele nu sunt literă de lege, bineînțeles, ele doar reflectă ceea ce se întâmplă în societate și într-un mental colectiv - așadar, ele ar trebui preluate selectiv și adaptate la stilul personal al fiecăreia dintre noi.

Care sunt noile tendințe în modă și cum putem să le adaptăm stilului nostru?

Pentru primăvara anului 2023, designerii au adus în atenția publicului iubitor de modă atât idei noi & fresh, cât și reinterpretări ale unor influențe din alte decade. Desigur, unele dintre piesele clasice, precum sacoul, spre exemplu, au rămas în continuare în top și vor rămâne mereu, însă cu mici schimbări și ajustări. Dar hai să îți povestesc despre câteva dintre cele mai puternice tendințe ale sezonului care începe. Îți voi oferi, de asemenea, și câteva tips&tricks pentru a putea integra mai ușor în garderoba proprie fiecare piesă despre care vorbesc.

Denim relaxat

Știi deja că blugii skinny nu prea mai sunt la mare căutare, de destul de mult timp. Însă uite că acum, pantalonii din denim se poartă și mai largi decât sezoanele trecute, am putea spune chiar baggy


Styling tip: poartă-i cu un top pe corp în partea de sus, cum ar fi un tricou alb/negru băgat în pantaloni. În picioare, poți pune pantofi sport albi, un model clasic. Accentul ținutei va fi pe jeans.

Sacouri oversized

Preluate din moda masculină, sacourile se mențin în continuare în topul preferințelor - și nu vor dispărea prea curând! Cu cât mai oversized, cu atât mai bine.

Styling tip: dacă combini un sacou oversized (negru, maro sau nude) cu o pereche de blugi drepți și un top neutru, ai o ținută care nu dă greș în nicio ocazie. La birou, o pereche de pantofi eleganți o va completa perfect; dacă ieși în oraș, o pereche de tocuri înalte; dacă ieși la plimbare sau la cafea, o pereche de balerini sau pantofi sport. Perfect!

Maxi (fuste și rochii)

Lungimea fustelor și a rochiilor s-a dus în jos (la propriu!) foarte mult în acest sezon. Există câteva teorii care susțin că lungimea fustelor la femei are legătură cu situația economică a lumii - un punct de vedere foarte interesant. Cert este că în 2023 purtăm maxi!


Styling tip: ai foarte multă libertate în ceea ce privește materialele. Alege satin pentru un look mai elegant, pliseuri pentru un look feminin, denim pentru un look cool și sporty.

Leather/faux leather

Pielea naturală și varianta ei ecologică au început să reapară masiv în colecțiile designerilor de sezonul acesta, dar și în magazine. O jachetă de piele este piesa perfectă pentru ținutele de tranziție de la vremea rece la cea caldă. Însă, dacă vrei să mergi și mai departe în adoptarea acestei tendințe, alege o fustă sau o pereche de pantaloni din piele. 

Styling tip: o pereche de pantaloni de piele + un top lejer din bumbac sau mătase + o pereche de pantofi cu toc eleganți = ținută perfectă de ieșit în oraș, la cocktail sau girls night.

Balletcore (balerini)

Inspirația din look-ul balerinelor revine în forță sezonul acesta, începând de la clasicii balerini și terminând cu fuste midi romantice sau body-uri/topuri fine, din materiale confortabile.


Styling tip: balerinii vor conferi un touch romantic oricărei ținute, chiar și blugilor. Iar dacă adaugi în partea de sus un pulover confortabil vei avea ținuta perfectă pentru o plimbare prin oraș într-o zi de primăvară.

Verde acid & albastru cobalt

Primăvara revin culorile tari, iar printre nuanțele preferate ale sezonului se numără verdele acid și albastrul cobalt.


Styling tip: dacă ești mai curajoasă, le poți combina. Dacă însă preferi să rămâi într-o zona mai confortabilă, poartă culorile tari cu nuanțe neutre precum roz pudrat, beige, alb sau negru.

Talia joasă

Știu, nici pentru mine nu e o veste bună. Însă, odată cu influențele anilor 2000, se întoarce și moda taliei joase, și nu doar a blugilor, ci și a fustelor sau pantalonilor din stofă.


Styling tip: poartă blugi cu talie joasă cu crop top, dacă vrei să îți pui în valoare silueta. Nu alege ceva deosebit de mulat, deoarece talia joasă poate cădea foarte ușor în derizoriu.

Argintiu

Argintiul își face simțită prezența pe runway sezonul ăsta, atât în ceea ce privește accesoriile și bijuteriile cât și hainele, în sine. O nuanță ce semnifică luxul, dar un lux mai relaxat decât cel al auriului, argintiul se poate combină și purta foarte ușor.

Styling tip: pentru un look de zi, combină argintiu cu alb și materiale confortabile iar pentru seară, alege o ținută fie full silver, fie în combinație cu negru.

Foto: GettyImages