Printre aceștia s-au aflat Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia a Spaniei, Regele Willem-Alexander și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Regele Philippe și Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri și Marea Ducesă Maria Teresa a Luxemburgului, Prințul Albert al II-lea și Prințesa Charlene de Monaco, Regele Abdullah al II-lea și Regina Rania a Iordaniei, Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck și Regina Jetsun Pema a Bhutanului, Regele Rama al X-lea (Maha Vajiralongkorn) și Regina Suthida a Thailandei.
La ceremonie, a asistat, de asemenea, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei României, care a transmis un mesaj: "Încoronarea de astăzi, de la Londra, leagă trecutul de prezent printr-o tradiție istorică de o mie de ani. O tradiție care a continuat trecând prin războaie, cataclisme, revoluții și fundamentale schimbări ale lumii. Majestatea Sa Regele Charles este încoronat după aproape șase decenii de slujire devotată a Regatului Unit și a Commonwealth. Întreaga mea viață am fost martora devotamentului său față de Coroană și Națiune. Suveranul britanic de astăzi este un prieten al țării noastre și are o profundă înțelegere a continentului european, în întregimea lui. În această zi istorică, Principele Consort și cu mine urăm Regelui și Reginei Consort o domnie binecuvântată, pentru un viitor mai bun al țării lor și al lumii întregi", se arată în mesajul Custodelui Coroanei.
Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, care a împlinit recent 77 de ani, a venit însoțit de fiica sa cea mare, Prințesa moștenitoare Victoria. Regina Margrethe a II-a, care a suferit recent o operație majoră la spate, nu a făcut deplasarea. Același lucru este valabil și pentru regele Harald al V-lea al Norvegiei. Danemarca a reprezentată de prințul moștenitor Frederik și prințesa Mary, iar Norbegia de prințul moștenitor Haakon și prințesa Mette-Marit.