Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, Președintele Fundației Regale Margareta a României, a găzduit luni, în grădina Palatului Elisabeta, Seara dedicată Fundației Regale Margareta a României, reunind parteneri și susținători ai proiectelor și lideri care contribuie la o Românie mai bună. Cu această ocazie, Fundația Regală a lansat Raportul de activitate al anului 2022.
Reprezentanții Magic FM au avut privilegiul de a cunoaște personal pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, cu care au avut oportunitatea de a se întreține câteva minute. Întâlnirea invitaților cu Majestatea Sa Margareta a avut loc după un emoționant și instructiv tur ghidat prin Palatul Elisabeta, care a cuprins Salonul Mihai I, Galeria de Artă, Salonul Carol și Elisabeta, Biroul Majestății Sale, Salonul Alb, Sala Regilor, Scările de Marmură și Sufrageria Mare. De asemenea, alături de gazdele și de ceilalți oaspeți ai serii, Horia Ghibuțiu și Eusebiu Tudoroiu de la Magic FM au asistat la Programul Muzical Tinere Talente, care a cuprins interpretarea live a unor pagini celebre de Franz Krommer, Ludwig van Beethoven, Máximo Diego Pujol, Jules Massenet și Johann Strauss.
Majestatea Sa Margareta: „Vă mulțumesc din inimă pentru tot ce faceți!”
Seara Fundației Regale reprezintă un moment de recunoaștere și mulțumire adus reprezentanților de marcă ai companiilor implicate în dezvoltarea pe termen lung a unei comunități sustenabile în România, dar și sponsorilor și partenerilor care s-au implicat și au promovat proiectele Fundației.
În mesajul de deschidere, Majestatea Sa Margareta a adresat mulțumiri companiilor pentru efortul comun, dar și tuturor celor care au dat dovadă de generozitate și solidaritate.
„Sunt foarte recunoscătoare pentru prezenţa dumneavoastră şi pentru generozitatea, prietenia şi căldura pe care le aduceţi aici. Vă mulţumesc din inimă pentru tot ce faceţi pentru Fundaţie şi pentru beneficiari: copii, persoane în vârstă, persoane care nu au noroc cum avem noi în viaţă”, a afirmat Majestatea Sa Margareta.
Totodată, evenimentul este un moment de împărtășire a rezultatelor împlinite prin activitățile desfășurate de către Fundația Regală, a efectului social în ani atât al proiectelor scalabile, cât și al celor inovative: creștere a impactului Fundației, ajungând la un număr semnificativ de beneficiari, inovare, implementare și promovare a conceptului de intergenerațional.
Prin intermediul acestuia ne dorim să inspirăm România, astfel încât abordarea intergenerațională să fie adoptată la nivelul întregii societăți alături de alte activități desfășurate în sprijinul seniorilor, copiilor și tinerilor. Fundația Regală a inovat și a extins metoda intergenerațională și voluntariatul în rândul seniorilor, asemeni unei francize.
„Franciza socială pe care am creat-o, aceea a intergeneraționalului, a însemnat că am putut să mergem în țară la peste 40 de organizații nonguvernamentale, care au centre sociale de tip after school, unde vin copii din familii sărace și să îi ajutăm să se transforme. Ideea simplă a solidarității între generații alimentează această inovație și permite Fundației Regale să identifice liderii din comunitate și să-i sprijine să dezvolte acele comunități, să le facă mai durabile și mai sustenabile. Împreună facem România mai bună!”, a spus Mugurel Mărgărit, Directorul executiv al Fundației Regale.
Datorită sponsorizărilor și a susținerii oferite de partenerii media, Fundația Regală a lucrat anul trecut cu 64 de organizații neguvernamentale din toată țara și a sprijinit aproape 10.000 de copii, seniori, tineri și refugiați, continuând astfel impactul pozitiv asupra dezvoltării comunității. Investiția Fundației Regale în proiecte sociale și în dezvoltarea comunităților vulnerabile depășește 1.200.000 Euro, conform Raportului Anual 2022 lansat cu această ocazie.
În mesajul său, Dacian Moldovan, președinte al Fundației Buckner din Târnăveni – partener al programului național Generații – a precizat:„Proiectul Generații a demarat în cadrul Centrului, în anul 2015, și am conștientizat, pentru prima dată, resursa pe care seniorii din comunitate o pot reprezenta prin implicarea lor ca voluntari în activitățile educaționale și vocaționale. Valoarea adusă de voluntarii seniori a fost promovarea identității și demnității umane, prin felul lor de a fi, printr-un caracter onest și prin dragostea necondiționată manifestată față de copiii și tinerii care provin din medii vulnerabile. Fără sprijinul vostru, cu siguranță nu am fi putut avea impact în viața atâtor copii.”
Seara a fost întregită de un recital de muzică clasică oferit de bursierii programului Tinere Talente și un cocktail în distinsa grădină a Palatului Elisabeta.
Printre companiile și partenerii prezenți la eveniment: Fundația Vodafone, Kaufland România, Hochland România, FERRERO România, EY România, Elefant.ro, Alliance Healthcare România, Zentiva România, Fundația Bosch, Casa Siqua, Dedeman, Johnson & Johnson Romania, PSC Group, Revolut, RLG România, Easy Print Services, Grup REAL, PEPCO Retail, Secom Healthcare Group, NCCT, KPMG, Novartis România, Help Net Farma, Ambasada Sustenabilității, TVR, SRR, Antena TV Group, Trinitas TV & Radio Trinitas, Europa FM, Magic FM, Agerpres, Revista Historia, Revista Cariere, Cinema City, Chapter 4 România.
Fundaţia Regală Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, fiind una din organizațiile neguvernamentale de elită din România, care contribuie la dezvoltarea societății civile prin programe sociale și educaționale. Cu o activitate de 33 de ani, Fundația sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.
Foto: Daniel Angelescu și Franco Godini