Magic News

David Popovici a ales facultatea la care va studia din toamnă

David Popovici a anuntat că din toamnă va fi student al Universităţii din Bucureşti, urmând să studieze la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

Campionul european şi mondial la înot în probele de 100 şi 200 m liber a dezvăluit şi motivul pentru care a ales să studieze la o facultate de România, şi anume la Psihologie. David simte că are o înclinaţie pentru acest domeniu, şi, în plus, îşi doreşte să aibă familia si prietenii aproape de el.

“Oficial, din toamnă voi fi student la Universitatea din București. Am ales Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) a Universității din București pentru că simt că am o înclinație spre acest domeniu și pentru că știu că cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape. Ne vedem, din toamnă, în campusul Universității din București din Panduri. Sunt sigur că am făcut alegerea potrivită și sunt bucuros că, în paralel cu activitatea academică, voi beneficia și de sprijin în atingerea de noi performanțe în domeniul care mi-a adus cele mai frumoase realizări, #înotul.”

David Popovici a spus şi ce şi-ar dori să se întâmple pe parcursul celor trei ani în care va fi student la Psihologie.

“Îmi doresc ca cei trei ani de facultate la FPSE să mă surprindă prin diversitatea cunoștințelor dobândite la UB, prin modul în care profesorii vor aborda domeniul de care sunt pasionat și, poate cel mai important lucru, îmi doresc să cunosc oameni cu care să creez legături cât mai puternice, de calitate.”

Universitatea din Bucureşti a precizat că David este unul dintre bursierii de performanţă şi va beneficia de un program de mentorat.

“David este unul dintre bursierii de performanță ai Universității din București și va beneficia, pe parcursul anilor pe care îi va petrece la #FPSE, de un program de mentorat menit să îi asigure nu doar succesul academic, ci să-i ofere mijloacele pentru a continua să fie #celmaibun în sportul pe care îl iubește, #înotul. Îți mulțumim pentru încredere! De abia așteptăm, și noi, să ne vedem din toamnă, în #Panduri.”

În prezent, David se pregăteşte pentru Campionatelor Mondiale de la Fukuoka (Japonia), care sunt programate în perioada 23-30 iulie. Extrem de matur, sportivul ştie că îi va fi greu să stabilească noi recorduri, însă spune că are răbdare.

“N-am cum să ignor performanțele de anul trecut, dar nici nu pot să le las să mă definească pentru că au fost în timp. Un moment favorabil pe care vreau să-l repet și pe care vreau să-l îmbunătățesc, dar cu timpul, nu e nicio grabă. Știu că oamenii care mă urmăresc, cărora le place înotul, înțeleg că acesta este sportul, nu poți la fiecare competiție să dobori un record mondial, dar vin și acele competiții la un moment dat, trebuie doar să ai răbdare, eu unul am".