Acest cântec a fost scris la Hollywood în 1945, de Sammy Cahn și Jules Styne, în timpul unui val de căldură.
"Cântecul a fost scris în cea mai călduroasă zi de care îmi amintesc. I-am spus lui Jules: "Ce-ar fi să mergem la plajă?". Iar el a spus: "De ce nu scrii un cântec de iarnă?". M-am așezat în fața mașinii de scris și am spus: "Oh, e atât de dezgustător afară, dar focul din șemineu este încântător și, dacă tot nu trebuie să mergem, hai să lăsăm zăpada să zboare, să zboare, să zboare", a povesit Cahn.
Câteva luni mai târziu, Vaughn Monroe a făcut din “Let It Snow” un cântec popular. După el, a fost cântat de sute de artişti celebri.
Dar cele mai frumoase versiuni rămân interpretările memorabile ale lui Frank Sinatra și, mai târziu, Dean Martin.
Era 1950 când Frank Sinatra a hotărât să cânte “Let It Snow! Let It Snow ! Let It Snow!” De atunci, acest clasic al Crăciunului a fost preluat de artiști precum Bing Crosby, Ella Fitzgerald, Kylie Minogue sau Garou.
"Oh, the weather outside is frightful / But the fire is so delightful / And since we've no place to go / Let it snow, let it snow, let it snow ! / It doesn't show signs of stopping / And I brought some corn for popping / The lights are turned down low / Let it snow, let it snow, let it snow", cântă Sinatra în “Let it Snow”.
Pe 12 decembrie, vei auzi acest cântec în interpretatea unuia dintre artiştii care cântă la super concertul caritabil Christmas Show, de la Sala Palatului.
Show-ul all-stars de la Sala Palatului, cu participarea Bucharest Jazz Orchestra dirijată de Simona Strungaru, va fi prezentat de Liana Stanciu. Primul val de artiști care vor cânta pe 12 decembrie, pe scena super-concertului caritabil, a fost deja anunțat de către organizatori: Alina Eremia, Alin Dincă, Erika Isac, Florian Rus, Florin Ristei, Holly Molly, INNA, Miki K-pital, Minelli, Nicole Cherry, Olivia Addams, WRS.
Profiturile realizate cu acest super-concert caritabil vor merge catre Asociatia Blondie si vor contribui la achiziția primului avion ambulanţă din România destinat transportului în afara ţării a copiilor cu afecțiuni grave ce nu pot fi tratați la noi.
Începând cu luna martie 2020, Asociația Blondie transportă cu zboruri medicale toți copiii care au nevoie să ajungă de urgenţă la spitale din afara ţării pentru că boala de care suferă nu poate fi tratată în România. De peste de trei ani, asociația a organizat 172 de zboruri pentru peste 500 de copii.