Make Life Magic

Liliana Păduraru: „Când găsim sensul în carieră, viața noastră se îmbunătățește pe toate palierele!”

Despre cum ne sabotează propria minte și despre cum să ne împrietenim cu ea.

Liliana Păduraru a lucrat peste 10 ani în Resurse Umane, apoi a obținut certificarea internațională în cadrul școlii Noorworks, un program intensiv de coaching din UK și a devenit coach. Acum, ajută oamenii să se regăsească atât pe plan profesional, cât și personal.  

Am invitat-o la podcastul Magic People să vorbim despre creștere și cunoaștere. Iar cel mai greu e să cunoști și să privești ceea ce se află în interiorul tău. Când vorbim despre minte, cu atât mai mult. Ca să înțelegi cum funcționează propria minte, îți folosești propria minte. Adică instrumentul de studiu este și obiectul de studiu. 

Liliana Păduraru este convinsă că oamenii sunt cea mai importantă resursă a tuturor companiilor, ceea ce pune un semn de egalitate între mulțumirea angajaților și bunăstarea companiei pentru care lucrează. 

În cei peste 10 ani de Resurse Umane, Liliana a aflat poveștile multor oameni care nu găseau sens în munca și în viața lor, iar principalul element comun al acestor povești este lipsa de încredere în sine și propriile puteri. 

„Eu cred că toți oamenii, fără excepție, se nasc cu geniali. Noi toți avem o vocație unică, școala și societatea sunt cele care ne presează să devenin uniformi, să ne ignorăm pasiunea, vocea interioară, capacitatea interioară”, spune Liliana. 

De aici, mai e doar un pas până la internalizarea vocilor critice cu care creștem: toate vorbele acelea pe care le auzim în copilărie devin propria noastră voce interioară care ne tot repetă că trebuie să stăm în banca noastră, că nu are sens să vânăm „cai verzi pe pereți”. 

Liliana Păduraru este ea însăși un exemplu de curaj și succes: deși avea o carieră stabilă în Resurse Umane, și-a luat inima-n dinți și și-a urmat visul de a deveni coach. Nu s-a temut nici de vârstă, nici de presiunea financiară cu care poate să vină la pachet o schimbare. Iar timpul a dovedit că a avut fler când și-a ascultat intuiția: se simte, acum, o persoană împlinită.

Ne povestește în podcast despre cum să ne împrietenim cu mintea noastră, cu autosabotorul pe care îl avem cu toții în noi, despre cum să ne facem curaj să alegem ceea ce ne este menit, nu dictat și despre cum să ne axăm pe soluții, nu pe probleme. 

De asemenea, Liliana Păduraru urmează să țină atelierul „Cum să ne împrietenim cu mintea noastră”, la Fundația Calea Victoriei, pe care vi-l recomand dacă simțiți că bateți pasul pe loc și nu înțelegeți de ce.  

Magic People: Liliana Păduraru. Despre cum ne sabotează propria minte.

Make Life Magic, 00:36:59

Iulia Roșu, medic specialist în dermatologie și estetică medicală. Despre îngrijirea tenului matur.

Make Life Magic, 00:57:26

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36