Make Life Magic

Laura Ghiță: „De la strămoșii noștri nu moștenim doar traume, ci și daruri și resurse importante!”

Despre ce sunt și cum funcționează Costelațiile familiale, metoda terapeutică despre care se vorbește tot mai mult.

Constelaţii Sistemice Familiale. Sau Constelații Familiale. Sau, pur și simplu, Constelații. Sigur vă sună cunoscut dacă vă preocupă zona de psihoterapie și dezvoltare personală. Iar dacă ați urmărit serialul „Un alt sine”, apărut în 2022, sigur aveți o idee (romanțată, desigur, dar care surprinde esența) despre ce se întâmplă în timul unei sesiuni de constelații. 

Am invitat-o pe Laura Ghiță, psihoterapeut cu Master în Psihologie și facilitator de Constelaţii Familiale şi Organizaţionale să ne explice mai mult despre ce înseamnă terapia prin Constelații, care este diferența între Constelațiile 1 la 1 și cele de grup, cui i se potrivesc și pe ce se premize se bazează terapia.

Ideea, pe scurt: familia reprezintă un sistem din care facem parte, cu bune și grele, iar energiile noastre se influențează reciproc. Parte din moștenirea noastră genetică (obiect de studiu pentru epigenetică) este reprezentată de preluarea reacției la anumite traume (așa supraviețuim), dar și de preluarea unor daruri și resurse (așa creștem și ne dezvoltăm). Dezechilibrele din acest sistem ne influențează calitatea vieții, percepția de sine și modul în care relaționăm. O sesiune de Constelații poate veni cu revelații incredibile despre trecutul familiei din care ne tragem și ne poate ajuta să lămurim ceea ce nu înțelegem despre noi înșine. 

Magic People: Laura Ghiță. Despre Constelații Sistemice Familiale.

Make Life Magic, 00:35:01

Iulia Roșu, medic specialist în dermatologie și estetică medicală. Despre îngrijirea tenului matur.

Make Life Magic, 00:57:26

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36