Magic News

Fantezii de mai în cinematografe

În luna mai existenţa noastră va fi inundată de poveşti. Electorale. Basme de doi lei împănate de promisiuni pentru o viaţă mai bună din partea unora ce visează să trăiască confortabil pe spatele nostru.

Probabil că ne vom sătura însă repede de ploaia de vrăjeli şi o să vrem să mai evadăm, măcar din când în când, dintr-o realitate devenită aiuritoare.

Tocmai de asta există cinema-ul, iar întâmplarea face că mai toate premierele din mai sunt fantasy-uri ce promit a ne extrage temporar din cotidianul exasperant, indiferent de preocupări sau gusturi personale. Ni se propun atât lumi familiare în sequel-uri, dar şi universuri create de la zero, reimaginări de francize, dar şi interpretări de vechi istorii sau mituri.

O parte dintre basmele cinematografice care se anuntă a fi hiper-spectaculoase se adresează adulţilor şi, dintre acestea, cel mai aşteptat este Furiosa: A Mad Max Saga, Actioner-ul post-apocaliptic care se petrece într-o lume devastată de excesele speciei umane, un spaţiu deşertic şi neprimitor care mai adăposteşte doar grupuri minuscule de indivizi preocupaţi aproape exclusiv de supravieţuire.

Filmul vorbeşte deopotrivă tinerelor generaţii, din ce în ce mai conştiente de efectele crizelor globale, dar şi celor care au crescut cu viziunea lui George Miller din era VHS a anilor ’80, când Mel Gibson l-a impus pe Mad Max ca personaj iconic, iar apoi l-au redescoperit în 2015, reinventat de Tom Hardy.

Continuarea AICI