Festivalul de film de la Cannes 2024 - Ceremonia de închidere

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de film de la Cannes s-a încheiat sâmbătă seara, cu ultima paradă a vedetelor.

Pe covorul roșu, o serie de celebrități din lumea cinematografiei s-au remarcat prin eleganță, începând cu Demi Moore, într-o rochie neagră superbă, completată de o fundă roz. La câțiva metri distanță de ea, Karla Sofia Gascon și Jacques Audiard au întors și ei capetele fotografilor când au făcut câțiva pași de dans pe covorul roșu. Exact ceea ce trebuie pentru a destinde atmosfera înainte de ceremonia de închidere, care a fost plină de surprize și lacrimi.

„Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d'Or la cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. „Acest film este magnific, plin de umanitate, ne-a încântat, ne-a frânt inimile”, a spus Greta Gerwig, preşedinta juriului, în discursul său, înainte ca premiul să fie înmânat de George Lucas.

Grand Prix a fost acordat filmului „All We Imagine as Light” al regizoarei indiene Payal Kapadia. Premiul juriului a fost acordat filmului „Emilia Perez”, de Jacques Audiard. Adriana Paz, Zoe Saldana, Karla Sofia Gascon şi Selena Gomez au primit Premiul de interpretare feminină pentru acelaşi film. Premiul de interpretare masculină i-a revenit americanului Jesse Plemons pentru „Kinds of Kindness”, de Yorgos Lanthimos. Acesta nu a fost prezent pe scenă pentru a-şi ridica premiul. Premiul pentru regie a fost acordat regizorului portughez Miguel Gomes pentru filmul său „Grand Tour”.

„Trei kilometri până la capătul lumii”, de Emanuel Pârvu, singurul film românesc în competiţie, a primit, sâmbătă, Premiul Queer Palm.