Brad Pitt, într-un film spectaculos despre Formula 1. Sir Lewis Hamilton este producător executiv

În ziua în care Lewis Hamilton a câştigat Marele premiu de la Silversone, a fost lansat primul teaser al filmului despre Formula 1, cu Brad Pittt în distribuţie.

F1, așa cum se numeşte pelicula, este produsă de Apple Original Films și este realizată în colaborare cu Formula 1, astfel încât publicul ar trebui să se aștepte la un film palpitant.

În trailer, care îl prezintă pe Brad Pitt respingând întrebările despre siguranță legate de construcția unei mașini de curse, piesa "We Will Rock You" a trupei Queen este coloana sonoră pentru imagini cu adevărat impresionante cu mașini de Formula 1 care se deplasează cu viteză pe diferite piste, scrie vanityfair.com.

Într-un interviu pentru Deadline, regizorul Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) spune că relația producției cu Formula 1 a însemnat că filmul a devenit "a unsprezecea echipă" a operațiunii cu 10 echipe. "Filmăm la Marele Premiu, filmăm pe pistă, între antrenamente și sesiunile de calificare, în fața a sute de mii de oameni", spune Kosinski.

Potrivit producătorului Jerry Bruckheimer, Pitt (care joacă rolul unui pilot pensionat care se întoarce la acest sport) și coprotagonistul Damson Idris (în film, un pilot în devenire) s-au antrenat timp de trei luni la volanul unor mașini de Formula 3 și Formula 2 sub îndrumarea pilotului Lewis Hamilton, care duminică a ajuns la a 104-a victorie în F1.

Sir Lewis Hamilton (39 de ani), co-deţinător al recordului de titluri mondiale în Formula 1, alături de germanul Michael Schumacher (7), a obţinut cu această ocazie a noua sa victorie la Silverstone, un record. Ultimul succes al lui Hamilton în Formula 1 data din decembrie 2021, când a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite. Iar Brad Pitt s-a aflat şi el la Silverstone unde l-a aplaudat pe Hamilton, care este şi producător executiv al filmului.

Campionul "a fost foarte impresionat de actori, de modul cum conduc", spune Bruckheimer despre Pitt și Idris.

Se zvonește că filmul, ale cărui filmări nu s-au încheiat încă, va fi unul dintre cele mai scumpe filme realizate vreodată. Hamilton a contestat această afirmație în luna mai, iar Bruckheimer a ripostat, de asemenea, la aceste zvonuri, dar a refuzat să ofere costurile reale. “Nu vă putem da o cifră pentru că sunt banii Apple, iar ei pot vorbi despre asta”, a spus el.

F1 este programat pentru lansare internațională pe 25 iunie 2025.