Lavinia Țânculescu-Popa, psihoterapeut: „Simbolul, spre deosebire de semn, are potențialul de transformare”

Despre Carl Gustav Jung, psihoterapie și simbol.

Lavinia Țânculescu-Popa este psihoterapeut, lector universitar doctor și președintele Societății Române de Analiză Jungiană. În așteptarea evenimentului „Simbolurile în viața de zi cu zi a lui C.G. Jung”, unde va fi prezent, pentru prima dată în România, Andreas Jung, nepot al lui C.G. Jung și custode al arhivei familiei Jung, Lavinia ne-a vorbit despre potențialul transformator al simbolului și despre cum putem să interpretăm visele într-o manieră personală.

Dacă semnele sunt un limbaj menit să însemne același lucru pentru toată lumea (vezi, de exemplu, semnele de circulație), simbolurile au puterea de a (ne) transforma și de a pune împreună perspective, adevăruri, semnificații.

Inclusiv visele noastre poartă în ele simboluri, nu semne! Iar cheia este să le interpretăm într-o manieră personală, individuală. De exemplu, a visa o pisică poate să însemne ceva pentru o persoană și cu totul altceva pentru o altă persoană.

Evenimentul la care va fi prezent Andreas Jung va avea loc pe data de 13 august, începând cu ora 17:00, la Hotel Marmorosch, Sala Viena. Pentru detalii și înscrieri, găsiți detalii pe site-ul oficial al Societatii Române de Analiză Jungiană

Lavinia Țânculescu-Popa, psihoterapeut. Despre Jung, psihoterapie și simbol.

Make Life Magic, 00:49:33

Jeanina Cîrstoiu, psiholog și profesor de biologie. Despre psihosomatizări și emoțiile ascunse care ne îmbolnăvesc.

Make Life Magic, 00:33:35

Valentin Bunea, fondator Body Engineering. Despre nutriție, miturile slăbitului și smiorcăiala care ne ține-n loc.

Make Life Magic, 01:06:21

Andrei Lazăr, student. Despre viața cu autism.

Make Life Magic, 01:02:20