Concursul se va desfășura în două etape, cea de muzică ușoară, între 23 și 25 august și cea de muzică și dans popular, între 28 și 30 august.
Ediția aniversară „Mamaia 60” a avut loc anul trecut și a readus în Piațeta Perla emoția intensă a celor mai fredonate șlagăre din repertoriul nemuritor al muzicii ușoare românești în interpretarea unora dintre cei mai iubiți artiști români: Corina Chiriac, Marina Voica, Loredana Groza, Călin Geambașu, Gabriel Cotabiță și mulți alții. De asemenea, nu au fost uitate nici marile voci ale Mălinei Olinescu și Laurei Stoica.
Cu câteva zile înainte de ediţia 2024 răsfoim albumul foto al festivalului şi ne reamintim de câţiva artişti care au evolut pe scena festivalului de-a lungul anilor: Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Loredana Groza sau Mădălina Manole.
În anul 1975, Margareta Paslaru interpreta în concursul de creaţie 3 melodii, doua dintre ele fiind premiate de juriu. « Cântecul "Baladă" de Radu Serban îl voi canta în duet cu Marina Voica. Aceasta îmi aminteşte de faptul că, în urmă cu mulţi ani, am debutat împreună la Televiziune, cântând - tot în duet - melodia "Pe aripa vântului". Este daca vreţi, o frumoasă şi plăcută "reîntâlnire" în faţa aceluiaşi microfon... », spunea Margareta Pâslaru atunci.
Era anul 1983, Corina Chiriac participă la Mamaia cu melodiile „Nimic nu poate învinge iubirea” (Marius Țeicu – „Trofeul Mamaia”), „Strada speranței” (Vasile Veselovschi – „Premiul organizatorilor”) și „Apă și foc” (Horia Moculescu – Premiu, „Creație”). Melodia "Strada speranței" avea să devină șlagărul emblematic al Corinei Chiriac.
Loredana a venit la Mamaia în 1986, când a cântat piesa "Mă întreb ce să fac" și la vârsta de 16 ani a câștigat Marele Trofeu.
Mădălina Manole a participat la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia cu piesa „Un om sentimental”, compusă de compozitorul Șerban Georgescu pe versurile Roxanei Popescu.
Bilete aici: https://www.centruljeanconstantin.ro/