Mamaia 2024 - Top hit-uri pe care am vrea să le fredonăm la această ediţie

Festivalul Mamaia revine cu o nouă ediţie, iar noutatea acestui an este întoarcerea la formula de concurs de creaţie şi de interpretare.

Concursul se va desfășura în două etape, cea de muzică ușoară, între 23 și 25 august și cea de muzică și dans popular, între 28 și 30 august.

Printre artiştii care vor susţine anul acesta recitaluri la Mamaia sunt: Horia Moculescu, 3 Sud Est, Feli, Aurelian Temişan, Anca Ţurcaşiu, Irina Baianţ, Corina Chiriac, Lidia Buble, Bere Gratis, Horia Brenciu, Loredana, iar orchestra este condusă de Andrei Tudor.

Mai este puţin timp până ne vom bucura din nou de muzica românească de calitate, aşa că am făcut un top al hit-urilor pe care am vrea să le ascultăm în Piaţeta Perla.

Corina Chiriac - Strada Speranţei

Compusă de Vasile Veselovski pe versurile lui Mihai Maximilian, piesa a fost lansată de Corina Chiriac în 1983, la Festivalul de la Mamaia, unde a câștigat Premiul organizatorilor, la secţiunea „Creaţie”. Când i-a fost fredonată Corinei Chiriac, aceasta a spus într-un suflet: „Nici nu intră în discuţie. E perfectă!”. Melodia a devenit şlagărul emblematic al artistei, neexistând concert al Corinei Chiriac în care publicul să nu îi ceară să-l cânte.


3 Sud Est – Amintirile

În decembrie 1999, s-a auzit prima dată melodia “Amintirile”, în studioul de înregistrări al liderului trupei 3 Sud Est. Este cea mai cunoscută piesă a uneia dintre cele mai de succes trupe româneşti.


Feli - Vals

Artista a făcut o echipă excelentă cu Smiley, cei doi lansând o melodie extrem de frumoasă. “Am iubit piesa asta de când am ascultat-o prima oara şi mi-am dorit foare tare să îi fac şi eu o variantă cântată din papucii fetelor. Nu am planificat această variantă Smiley şi Feli. Pur şi simplu a venit pe moment”, spunea Feli.


Aurelian Temişan - Cand nu esti a mea 

Cu o voce greu de confundat, artistul a debutat pe scena Festivalului Mamaia in 1986. Are în repertoriul său numeroase melodii de dragoste, iar pe câteva dintre ele le va cânta anul acesta la Mamaia.


Anca Ţurcaşiu - O poveste de iubire 

Va prezenta ediţia de anul acesta a Festivalului Mamaia împreună cu Aurelian Temişan, iar publicul se va bucura enorm să o audă cântând.


Irina Baianţ - Iarta

Frumoasa soprană care a cântat pe marile scene ale ale operelor şi filarmonicilor din Viena, Berlin, Paris vine anul acesta la Festivalul Mamaia. De asemenea, a colaborat cu instituţii prestigioase precum Teatro alla Scala şi Covent Garden.


Lidia Buble – Roşu Nuclear

Artista ne va fermeca încă o dată cu prezenţa sa scenică şi vocea inconfundabilă. Poate la Mamaia o vom auzi cu „Roșu Nuclear”, piesa pe care oricine simte că are nevoie de schimbare ar avea nevoie să o audă. Melodia este o adevărată „călătorie emoțională a regăsirii și ieșirii din rutină".


Bere Gratis - La tine aş vrea să vin

Una dintre cele mai îndrăgite trupe româneşti urcă pe scena de la Mamaia pentru a oferi publicului câteva momente de magie. Sunt atât de multe melodiile de la Bere Gratis pe care am vrea să le ascultăm, încât, cu greu, putem alege una. Să fie de data aceasta “La tine aş vrea să vin”, o melodie cantata alaturi de Lora. 


Horia Brenciu - My Way 

Alături de HB Orchestra, Horia va face show pe scena din Piaţeta Perla. Nimeni nu va rezista să nu cânte şi să danseze alături de el.


Loredana - Buna seara, iubite! 

Diva muzicii româneşti nu putea lipsi de la Festivalul al carui mare trofeu l-a câştigat în anul 1986. Abia aşteptăm să vedem cu ce ţinută ne va surprinde, dar şi ce melodii va alege pentru o seară atât de specială.


În 2023, Loredana a oferit moment emoţionant la Festivalul Mamaia. Ea a îngenuncheat lângă Horia Moculescu și i-a sărutat picioarele. "Aștept de foarte mulți ani acest moment. În seara aceasta, visul meu se împlinește și nu am cuvinte să mulțumesc Universului, muzicii că pot să-l am alături de mine, pentru prima oară, pe marele, imensul artist Horia Moculescu", a spus Loredana.


Biletele s-au pus in vanzare pe: https://www.centruljeanconstantin.ro/