Prinţesa de Wales a terminat chimioterapia - „Să fim recunoscători pentru lucrurile simple, dar importante din viață…”

Prințesa de Wales a dezvăluit câteva vești despre starea sa de sănătate într-un videoclip emoționant. Ea confirmă că a terminat chimioterapia preventivă.

„În timp ce vara se apropie de sfârșit, nu pot să vă spun cât de ușurată sunt că mi-am terminat în sfârșit tratamentul de chimioterapie”, spune Kate.

Într-un videoclip emoționant filmat în Norfolk și difuzat luni, 9 septembrie, Kate Middleton a confirmat că a terminat chimioterapia preventivă, pe care a început-o după ce a fost diagnosticată cu cancer la începutul acestui an. „Ultimele nouă luni au fost incredibil de dificile pentru familia noastră. Viața, așa cum o știți, se poate schimba într-o clipă și a trebuit să găsim o modalitate de a naviga pe ape furtunoase și pe drumuri necunoscute”, spune soția moștenitorului tronului Marii Britanii, Prințul William.

„Experiența cancerului este complexă, înspăimântătoare și imprevizibilă pentru toată lumea, în special pentru cei mai apropiați de tine. Cu umilință, te aduce față în față cu propriile vulnerabilități într-un mod pe care nu l-ai luat niciodată în considerare înainte și, odată cu asta, o nouă perspectivă asupra tuturor lucrurilor.” Videoclipul este unul foarte personal, Kate fiind văzută uneori în pădure cu Prințul William și cei trei copii ai săi, iar alteori în jurul mesei cu părinții săi.


Prințesa de Wales detaliază impactul bolii sale. „Mai presus de toate, această perioadă ne-a reamintit mie și lui William să reflectăm și să fim recunoscători pentru lucrurile simple, dar importante din viață, pe care atât de mulți dintre noi le luăm de bune. Să iubim pur și simplu și să fim iubiți”.

După o astfel de încercare, Kate Middleton spune acum că face tot posibilul pentru a se vindeca „Deși am terminat chimioterapia, drumul meu spre recuperare și vindecare completă este unul lung și trebuie să continui să iau fiecare zi așa cum vine”, adaugă ea. „Cu toate acestea, aștept cu nerăbdare să mă întorc la muncă și să iau parte la alte câteva angajamente publice în lunile următoare, atunci când va fi posibil.”

Nimic nu este confirmat pentru moment, dar se așteaptă participarea lui Kate Middleton la Ziua comemorării, programată pentru 10 noiembrie, precum și la slujba anuală de colinde “Together at Christmas”. Kate Middleton rămâne optimistă. „În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, abordez această nouă fază a recuperării cu o speranță și o apreciere reînnoită a vieții”, mărturisește ea.

Ea îşi exprimă recunoștința pentru toate mesajele de încurajare pe care le-a primit în ultimele luni. „William și cu mine suntem foarte recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit (...) Amabilitatea, empatia și compasiunea tuturor au fost cu adevărat emoționante”.

Prinţesa de Wales are şi un mesaj adresat bolnavilor: „Tuturor celor care își continuă propria călătorie împotriva cancerului, sunt alături de voi. Din întuneric poate veni lumina, așa că lăsați lumina să strălucească intens”.