Roxette - Povestea hit-ului “Listen To Your Heart”, o melodie pe care o asculţi şi pe aplicaţia Magic FM

Ne oprim astăzi asupra fascinantei perioade a anilor 80 şi ne amintim de unul dintre cele mai frumoase cântece ale acelor ani: “Listen To Your Heart” al duo-ului rock suedez Roxette.

Piesa a fost scrisă de Per Gessle împreună cu Mats „M.P.”, fostul chitarist al trupei Gyllene Tider. Persson.

Per Gessle a fost inspirat să scrie acest cântec după ce a avut o discuție sinceră cu unul dintre prietenii săi despre divorțul tumultuos prin care acesta trecea. Cu toate acestea, destinatarul acestei piese este o femeie. Iar ceea ce îi spune cântăreața (tot o femeie, Marie Fredriksson de la Roxette) este „ascultă-ți inima”. Sau, mai exact, ea ar trebui să fie receptivă la ideea de a vorbi cu iubitul ei în loc să pună capăt relației lor.

Cântecul a fost lansat pe 27 septembrie 1988 ca al doilea single de pe cel de-al doilea album Roxette, „Look Sharp!”. A devenit unul dintre cele mai populare single-uri ale anului 1989, ajungând numărul unu în SUA și Canada în noiembrie 1989.

A fost primul cântec care a ajuns numărul unu în SUA fără a fi lansat ca un single. “Listen to Your Heart” a intrat în istorie ca primul cântec care a ocupat primul loc în Billboard Hot 100 și care a fost disponibil exclusiv pe casetă (în loc să fie disponibil și pe vinil).

Videoclipul „Listen to Your Heart” a fost regizat de Doug Freel.


În 2005, trupa belgiană trance DHT a lansat o versiune remixată a piesei, care a ajuns în top 10 în multe țări, inclusiv Franța, Țările de Jos, Regatul Unit și SUA.

Descarcă aplicaţia Magic FM şi ascultă oriunde te-ai afla cea mai bună muzică a anilor '80, '90. Descoperă cele mai recente hituri contemporane și citește articolele de pe site-ul nostru! Și nu uita de noi nici în mașină, unde ne găsești pe Android Auto! Poți să asculți live muzica postului tău preferat precum și podcasturile emisiunilor pe care ai vrea să le auzi din nou.