Madonna - Povestea super hit-ului “Vogue”. Melodia se aude şi pe aplicaţia Magic FM

Lansat în martie 1990, „Vogue” a fost un tribut adus de Madonna scenei de care se îndrăgostise.

Cântecul a fost inspirat de cultura vogue, o formă de dans populară în cluburile din New York în anii 1980 şi a fost însoțit de un videoclip cu Madonna în diverse ținute și poziții de vogue.

Extras de pe albumul „Like a Prayer”, cântecul a fost un succes mondial şi a ajuns pe primul loc în topurile din 30 de țări, devenind cel mai bine vândut single al anului. Numai în Statele Unite, single-ul s-a vândut în peste 8,5 milioane de exemplare. Ca și „Like a Virgin”, „Vogue” a ajutat-o pe Madonna să devină una dintre cele mai mari vedete ale lumii.

Videoclipul iconic al piesei a fost realizat de David Fincher, viitorul regizor al filmelor „Gone Girl”, „Panic Room” și „Fight Club”. Coregrafia este inspirată de dansul cu același nume ca și cântecul: vogue.


În videoclip, Madonna este înconjurată de o serie de mari artiști, printre care Donna De Lory și Niki Haris. Purtând o rochie sexy care îi scotea în evidenţă curbele, videoclipul Madonnei este considerat unul dintre cele mai frumoase și mai scumpe realizate vreodată.


În timpul turneului „Rebel Heart Tour”, Madonna a dezvăluit fanilor săi 30 de minute de filmări nemaivăzute până atunci.

Descarcă aplicaţia Magic FM şi ascultă oriunde te-ai afla cea mai bună muzică a anilor '80, '90. Descoperă cele mai recente hituri contemporane și citește articolele de pe site-ul nostru! Și nu uita de noi nici în mașină, unde ne găsești pe Android Auto! Poți să asculți live muzica postului tău preferat precum și podcasturile emisiunilor pe care ai vrea să le auzi din nou.