5 fashion icon-uri din muzica anilor '80

Anii 1980 reprezintă o perioadă de alegeri îndrăznețe în materie de modă, caracterizată prin culori vibrante, siluete supradimensionate și un simț neînfricat al exprimării de sine.

Această epocă iconică a produs o mulțime de fashion icon-uri, multe venite din lumea muzicii, care şi-au pus amprenta asupra evoluţiei ulterioare a modei.

Iată câteva dintre fashion icon-urile acelor ani a căror muzică o asculţi pe aplicaţia Magic FM:

Supranumită „Regina muzicii pop”, Madonna nu numai că a dominat topurile muzicale în anii ‘80, dar a influenţat şi scena modei. Cu ţinutele din dantelă stratificată, mănușile fără degete și bijuteriile crucifix, ea a popularizat look-ul „Material Girl”. Stilul Madonnei a evoluat de-a lungul deceniului, de la look-urile de inspirație punk din primii ani până la costumele pline de farmec ale epocii „Like a Virgin”. Abilitatea ei de a se reinventa a făcut din ea un adevărat cameleon al modei și o icoană stilistică durabilă.


Prince, geniul muzical enigmatic, a fost la fel de influent în lumea modei. Stilul său flamboaiant a sfidat normele tradiționale. Fie că purta cămăși cu volane, pantaloni cu talie înaltă sau blazere extravagante, împodobite, alegerile vestimentare unice ale lui Prince erau unice, la fel ca și muzica sa. Ținutele sale mov iconice și accesoriile îndrăznețe continuă să inspire artiștii și fashionistele de astăzi.


Cunoscută pentru cântecul său de succes „Girls Just Want to Have Fun”, Cyndi Lauper a fost o deschizătoare de drumuri în modă în anilor 1980. Stilul ei excentric și plin de culoare includea o combinaţie de modele, straturi și accesorii, adesea completate de pălării flamboaiante. Lauper a îmbrățișat individualitatea și i-a încurajat și pe alții să facă la fel, devenind o icoană a modei excentrice.


Michael Jackson, „Regele muzicii pop”, nu a fost doar un fenomen muzical, ci și un fashion icon al anilor 1980. Stilul său a evoluat dramatic în timpul deceniului, de la iconica jachetă de piele roșie din videoclipul „Thriller” la jachetele sale de inspirație militară și mănușile strălucitoare. Pălăria fedora distinctivă a lui Jackson, ochelarii de soare aviator și pantalonii high-water cu șosete albe au devenit sinonime cu imaginea sa. Alegerile sale inovatoare în materie de modă au influențat nu numai industria muzicală, ci și moda urbană, având un impact durabil asupra culturii pop.


Estompând liniile de gen și orice normă socială imaginabilă, moda lui David Bowie a fost limitată doar de imaginația sa. Fiecare dintre personajele sale a avut un look distinctiv. Ce alt artist l-ar fi putut întruchipa pe extraterestrul glam rock Ziggy Stardust, iar mai târziu ar fi putut purta părul roșcat și machiajul fulgerător al lui Aladdin Sane? Bowie era, de asemenea, cunoscut pentru faptul că arăta extrem de elegant în zilele în care nu interpreta un personaj, întorcând adesea capetele cu colecția sa impresionantă de costume. „Nu m-a interesat niciodată prea mult moda”, a recunoscut el în 2003. „Poți să o duci la un nivel filosofic: stilul se referă la alegerile pe care le faci pentru a crea aspectele civilizației pe care dorești să le susții. Eu voi cumpăra un scaun pentru casa mea. Tu ce stil de scaun vei cumpăra? Tot ceea ce privim și alegem este un fel de a exprima cum vrem să fim percepuți.”


Descarcă aplicaţia Magic FM şi ascultă oriunde te-ai afla cea mai bună muzică a anilor '80, '90. Descoperă cele mai recente hituri contemporane și citește articolele de pe site-ul nostru! Și nu uita de noi nici în mașină, unde ne găsești pe Android Auto! Poți să asculți live muzica postului tău preferat precum și podcasturile emisiunilor pe care ai vrea să le auzi din nou.