Catherine Deneuve la 81 de ani. Care au fost marile iubiri ale vieţii sale

Actriţa franceză Catherine Deneuve a împlinit 81 de ani pe 22 octombrie, moment în care ne reamintim care au fost bărbaţii pe care i-a iubit.

Catherine Deneuve avea doar 17 ani când a jucat în filmul „Les Parisiennes”, scrie elle.fr. Filmul a marcat debutul său ca actriţă, precum și întâlnirea cu primul bărbat din viața ei: regizorul Roger Vadim, care avea 33 de ani la acea vreme. Pentru el, tânăra actriță și-a schimbat părul brunet cu cel blond platinat. Cu el a avut primul ei copil, un băiat pe nume Christian. Cu toate acestea, infidelitățile scenaristului și-au pus amprenta asupra ei. „Despărțirea de tatăl fiului meu a fost un lucru foarte dificil și, e adevărat, am plecat. M-a abandonat, m-a trădat ca să fiu mai precisă”, a declarat actrița pentru Télé-Loisirs în luna mai a acestui an.

În 1965, Catherine Deneuve l-a cunoscut pe fotograful britanic David Bailey, cu care s-a căsătorit în același an. Acesta a fost, de altfel, singurul bărbat cu care s-a căsătorit. Dar nu a fost dragoste la prima vedere. În autobiografia sa „Look Again”, publicată în 2020, David Bailey vorbește despre femeia care i-a fost soție timp de doi ani. „Prea scundă și prea grasă, îmi place doar Giacometti”, scria el.

Catherine Deneuve a găsit din nou dragostea, trei ani mai târziu, în 1970, în braţele actorului italian Marcello Mastroianni, care fusese căsătorit timp de 20 de ani cu italianca Flora Carabella. Cuplul s-a despărțit, dar a refuzat să divorțeze, actorul fiind un catolic fervent. El a avut o idilă de patru ani cu Catherine Deneuve, în timpul căreia s-a născut Chiara Mastroianni în 1972. Chiar și după separare, cei doi foști iubiți au rămas foarte apropiați: „Catherine Deneuve este mama fiicei mele mai mici, Chiara. Am rămas cei mai buni prieteni”, a declarat Marcello Mastroianni pentru Gala în 1995.

Ultimul partener al actriţei franceze a fost Pierre Lescure, cu care a rămas în relații foarte bune în ciuda despărțirii lor.

Actriţa în vârstă de 81 de ani și își trăiește din plin viața de celibatară. Întrebată dacă i-ar fi plăcut să îmbătrânească alături de un bărbat, Catherine Deneuve a răspuns: „Cred că nu a fost pentru mine.”