Povestea hit-ului “Let’s Dance”, inspirat de un basm al lui Andersen. Melodia lui David Bowie se aude pe aplicaţia Magic FM

Era anul 1982, iar la acea vreme, David Bowie, un pic în depresie, era disperat să lanseze un mare succes. Artistul avea în sertare o baladă numită Let's Dance.

Pentru prima dată, David Bowie se străduise să scrie un text simplu. Aflat la New York în toamna anului 1982, David Bowie l-a întâlnit într-un club de noapte din Manhattan pe Nile Rodgers, compozitor și producător al grupului Chic.

A doua zi, David Bowie l-a sunat pe Nile Rodgers, dar de fiecare dată când îl suna, menajera îi închidea telefonul în nas, crezând că este o glumă.

Odată ce întâlnirea a fost stabilită, Nile Rodgers a ascultat muzica și i-a spus: „Dacă numești un cântec Let's Dance și nimeni nu dansează, este un flop”. Nile Rodgers a găsit melodia prea lentă și nu suficient de jazz. A accelerat ritmul, l-a ridicat cu o octavă și a simplificat acordurile pentru a-l face mai dansabil.

Câteva zile mai târziu, David Bowie l-a invitat pe Nile Rodgers să i se alăture în Elveția pentru a produce următorul său album.

Versurile cântecului au fost inspirate de basmul lui Andersen “The Red Slipper despre o tânără răsfățată care este cpedepsită să danseze cu papucii ei roșii lipiți iremediabil de picioare.

Lansat pe 14 martie 1983, acest single l-a transformat pe David Bowie într-un star mondial. Piesa a ajuns pe locul 1 în Statele Unite și Anglia și pe locul 2 în Franța. A fost hit-ul verii 1983.


Cântecul a apărut pe discul “Let's dance”, al cincisprezecelea album de studio al lui David Bowie. Realizarea albumului a durat 17 zile, inclusiv producția și mixajul şi s-a vândut în 10 milioane de exemplare.

Pub-ul australian în care David Bowie a filmat videoclipul pentru acest cântec a fost scos la vânzare în aprilie 2020 pentru 220.000 de dolari australieni. Hotelul Carinda este situat în orășelul Carinda din New South Wales. În anunțul de vânzare se specifica faptul că peretele folosit pentru filmarea videoclipului în 1983 a rămas intact.

Descarcă aplicaţia Magic FM şi ascultă oriunde te-ai afla cea mai bună muzică a anilor '80, '90. Descoperă cele mai recente hituri contemporane și citește articolele de pe site-ul nostru! Și nu uita de noi nici în mașină, unde ne găsești pe Android Auto! Poți să asculți live muzica postului tău preferat precum și podcasturile emisiunilor pe care ai vrea să le auzi din nou.