“Mândru să fiu al treilea român care apare pe coperta revistei L'EQUIPE, după excepționalii Gheorghe Hagi și Nadia Comaneci.L'Equipe este una dintre cele mai prestigioase publicații sportive din lume.”, a scris David.
„Așteptările din jurul său sunt enorme, dar fostul copil-minune, ajuns acum la 20 de ani, nu ratează nicio ocazie de a-și face vocea auzită”, notează publicația franceză. „Nu cu mult timp în urmă, Mihai Popovici se trezea uneori la 3 dimineața pentru a pregăti micul dejun pentru fiul său David. Alteori era rândul soției sale, Georgeta, înainte de a-l duce la piscina din complexul sportiv «Lia Manoliu» pentru antrenamentul de la ora 5:30 dimineața. În fiecare zi. Mihai și Georgeta lucrau amândoi cu normă întreagă, el - vânzător de produse farmaceutice, ea - psiholog, dar erau pregătiți să facă multe sacrificii pentru a-i pune la dispoziție fiului lor cel mic toate mijloacele de a-și îndeplini ambiția: să devină campion la înot”.
Așa începe materialul din L'Equipe. ”David a crescut. Astă-vară, când avea 19 ani, și-a îndeplinit visul de a cuceri medalia olimpică de aur la 200 metri liber, la Paris. Și-a asigurat simpatia și mândria unei țări întregi care l-a transformat deja într-un idol, dar tot tatăl său este cel care-i pregătește micul dejun”, scrie L'Equipe.
Iar David povestește de Bazinul “Lia Manoliu”, unde se antreneazǎ de la 4 ani și de care a rǎmas foarte atașat. De asemenea, ȋn material se vorbește despre proiectul guvernului României, lansat în urmă cu trei ani, de a construi 400 de piscine de înot în toată țara.
L'Equipe amintește și faptul că Popovici și-a donat medalia mondială de la 200 de metri pentru a susține lupta împotriva cancerului. “Cred că este de datoria fiecăruia dintre noi să facă tot ce-i stă în putință pentru a-și ajuta aproapele.”, spune sportivul roman. „Este atât de matur, încât aproape uiți că David Popovici e totuși încă un puști. Un puști total deosebit de ceilalți, capabil să se plimbe cu un telefon vechi, fără internet, ca să nu fie tentat să intre pe rețelele de socializare. Un puști care strigă totuși până la epuizare, susținându-și colegii la Campionatele României în bazin scurt, pe 15 noiembrie”.
Popovici preferă micile plǎceri: „Fericirea lui stă în oamenii care-l înconjoară. Părinții lui care-l scoteau să mănânce prăjitura prefereată de la Ikea după fiecare competiție și care «vor fi mereu acolo pentru mine, fie că mai câștig 18 titluri olimpice, fie că renunț chiar mâine la înot».
L'Equipe notează: „Convertit la stoicism de antrenorul său, Popovici a înțeles din operele lui Seneca, Epictet și Marc Aureliu că fericirea este o stare interioară și foarte la îndemână. „David are deja planuri după Paris și se vede concurând cu Léon Marchand la 200 m liber («Léon, te aștept cu nerăbdare!»), dar vrea să acorde atenție și studiilor sale: după un an de psihologie, David s-a reorientat spre științe sociale.
„Un înotător excepţional şi un om angajat mai ales în lupta împotriva influenţei ruse în ţara sa”, ȋl descrie, de asemenea, revista.