În weekendul 29 -30 Martie te așteptăm la Artisan Food Market ed. a X-a la Hanul lui Manuc alături de artizani locali din toată țara să ne bucurăm împreună de produse artizanale gourmet remarcabile.
Încă de la început evenimentul și-a propus ca scop conștientizarea consumului de produse artizanale și sprijinirea producatorilor locali. Așa cum ai fost obișnuit, aici te întâlnești cu produse sănătoase unice în România, povești remarcabile ale fenomenului food & drink din România și te bucuri de degustări ale unor produse create după rețete vechi sau reinterpretate.
Ai întâlnire cu peste 50 de vinuri românești create cu migală de mici crame boutique, unele dintre ele unice prin metodele de vinificație și câștigatoare de medalii de aur la concursuri de profil, peste 30 de tipuri de brânzeturi care au impresionat jurii internaționale.
Experiențele gustative vor fi îmbogățite cu specialități din carne unice prin metodele de preparare, dar și cu povești remarcabile care se întind pe durata unui secol de tradiție pură ce păstrează valorile și rețetele locale. Unele rețete fiind reinterpretate astfel încât stârnesc acel WOW de satisfacție: brânza de Covurlui cu adaos de negrilică (susan negru), cașcavalul filat și împletit la mâna, brânza de burduf (servită cu dulceață de cireșe negre), branzeturile de capră, cașul de oaie, cât și: purcelus de lapte copt în afumătoare, mușchiuleț de capră împletit, pastramă ciobănească de berbecuț, ruladă de curcan, specialități vanătorești, și delicatese cum ar fi, pieptul nobil de rață (cu portocale și coniac, afumat cu lemn de prun), piept de pui cu lămâie și șofran.
Pe lângă selecțiile acestea, punctăm și asocierile mai largi pentru a completa întregul paletar de produse locale care trebuie să se regasească în coșul zilnic de cumpăraturi, pe mesele românilor: rachiuri din fructe neștiute sau mai puțin știute, exemplu porumbele, mere pădurețe (exemplele merg până la 26 de etichete care de care mai spectaculoase), sosuri craft, siropuri nu doar din fructe ci și din plante, sirop de busuioc purpuriu, sirop de salvie și cimbrișor, beri nefiltrate și nepasteurizate cu "upgrade" pentru gusturile cerșetoare de senzații noi, zacuște, miere, ciocolată artizanală, uleiuri de măsline premiate international, făinuri din cereale măcinate la moară cu pietre, delicii dulci, sărate și multe alte surprize din toate categoriile de produse.
Dacă ar fi să folosim termeni din industria muzicală, la Artisan Food Market ed. a X-a vom avea un line-up remarcabil, de neratat, și un play-list care o să vă bucure toate simțurile. Vocile și poveștile artiștilor fenomenului producției artizanale food & drink din România le asculți direct la Hanul lui Manuc.
În cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia să deguste produse premium locale și să interacționeze direct cu producătorii locali, unii dintre ei aflați în premieră în București sosiți de la peste 500km, să înțeleagă direct de la sursă ce inseamnă sustenabilitate locală, interacțiunea cu sursa de hrană sănătoasă, trasabilitate, să afle povești gastro-oenologice remarcabile, să înțeleagă ce presupune valorificarea unor rețete locale vechi, reinterpretări de produs.
Evenimentul este un moment unic pe care să ți-l oferi într-un weekend, o oază de liniște la Hanul lui Manuc, cel mai vechi han funcțional din Europa, un răsfăț gastronomic prin autenticitatea produselor lucrate artizanal cu povești unice care stau în spatele acestor creații și voie bună fară limite.
Vino să fii parte din poveștile antreprenorilor locali în aceeași atmosferă prietenoasă și jovială din inima Bucureștiului.