Magic News

Trupa VUNK a cântat la ONE! Festival. Concert VUNKtastic în ultima seară Magic Sunsets

ONE! Festival a ajuns la weekend-ul al 4-lea, ultimul, iar în seara Magic Sunsets, pe scena din Piaţa Ovidiu a cântat Trupa VUNK.

La 25 de ani de la primul concert, VUNK face “recensământul” celor mai mișto povești VUNKtastice. Mai mult decât atât, 25 de fani VUNKtastici vor apărea pe coperta următorului lor album care se va lansa pe 16 octombrie la Sala Polivalentă.

Asadar, dacă te-ai îndrăgostit, dacă ai iubit, dacă ai plâns sau poate te-ai distrat pe muzica lor…Dacă unul dintre cântecele lor a lăsat o urmă specială în sufletul tău…
Dacă unul dintre concertele lor e prilej de amintiri… trimite-le povestea ta cu și despre Vunk.

De 25 de ani în muzica românească, VUNK ne-a reamintit în seara Magic Sunsets cele mai frumoase melodii, “Prăjitura cu jeleu”, “Noi o scoatem la capăt” sau “Pleacă”.  

Recitalul a început cu “Prăjitura cu jeleu”, a umat piesa “Artificii pe tavan”, iar spectatorii au fost introduşi în universul VUNK, trupa cântând despre prietenie, bucurie, speranţă.

“Numai la doi” s-a auzit în Piaţa Ovidiu din Constanţa, o melodie lansată alături de Andra, după care a urmat “Regele şoselelor”.

“Este un an fantastic, facem 25 de ani de la primul concert, 20 de ani de la primul album. Strângem nişte poveşti. Dacă aveţi amintiri, scrieţi-ne pe vunk.ro.”, i-a îndemnat Cornel Ilie pe spectatori.

Trupa a cântat în continuare “Mi-e dor de tine”, primul single lansat de pe noul album

Hit-ul “Vreau o ţară ca afară” a făcut, de asemenea, parte din repertoriu, iar Cornel Ilie le-a ţinut un discurs spectatorilor, spunându-le ca de fiecare în parte depinde ca România să se schimbe.

“Dacă nu ştiaţi cântecul ăsta, dacă nu ştiaţi de ce l-am scris. S-a întâmplat acum vreo 9 ani, se fac 10 în curând şi este scris din dragoste pentru locul în care trăim. Nu vrem să plecăm afară, nu vrem să plece nimeni afară, vrem doar să aducem aici, la noi în ţară, lucrurile civilizate, lucrurile de bun simţ, lucrurile care înseamnă în primul rând respect faţă de noi. Poate mai mult decât oricând este nevoie să cântăm piesa aceasta. Poate n-o să mai dureze mult şi n-o să mai fie nevoie să o cântăm pentru că poate o să intrăm într-o perioadă normală. Dar nu suntem. Şi trebuie să ştie toată lumea, în special cei care conduc orice loc din ţara asta că depind de noi. Noi conducem ţara asta, de fapt. De noi depinde să schimbăm, om cu om, zonă cu zonă, scară de bloc cu scară de bloc, casă cu casă, stradă cu stradă, pentru că noi suntem adevărata putere. Pentru că suntem mai cinstiţi, mai inteligenţi, mai demni şi mult mai muncitori. Muncim toti de ne vine rău pentru cine sau pentru ce? Tot pentru noi înşine. Să avem o singură voce, un singur glas şi un singur gând: acela de a schimba ţara asta în bine aşa cum ne aşteptăm să o faca alţii. Nu, noi trebuie să o facem!”  

VUNK a cântat, de asemenea, “Baladă pentru o minune”, “Scapă-mă de ea”, “Fă-mi cu mâna”, iar recitalul s-a terminat cu refrenul melodiei “Aşa, şi” şi cu melodia “Pleacă”, cântată de toţi cei prezenţi în piaţă.

Foto: Ioana Epure