Magic News

Top melodii româneşti lansate în 2019

Artiştii români ne-au oferit anul acesta noi hit-uri înregistrând cântecele singuri sau realizând colaborări inedite.

Fiecare a încercat să-şi surprindă publicul cu mesajul melodiei, videoclipul care a însoţit cântecul sau artistul cu care a colaborat.  

La începutul acestui an, 3 Sud Est a lansat „Focul", o poveste de dragoste sensibilă spusă pe acorduri dulci de chitară.

In cel de-al 22-lea an de la înfiinţare, trupa a venit cu „Prietenia", cu un imn muzical despre cel mai important şi mai de preţ lucru. 

"«Prietenia» este o piatră rară, aşa cum spunem în noul nostru single. Suntem foarte buni prieteni, dar suntem colegi în primul rând, pentru că muzica este foarte importantă pentru toţi trei. Ne bucurăm foarte mult că lansarea piesei «Prietenia» corespunde cu aniversarea a 22 de ani de când cântăm împreună. Single-ul nu este despre noi, ci despre voi, despre prietenie, şi cu ocazia aceasta, vrem să vă mulţumim că ne sunteţi prieteni de atât de mult timp şi că sunteţi alături de noi în fiecare moment", declară Laurenţiu Duţă.

Ştefan Bănică a lansat în 2019 videoclipul piesei “Până la cer” în care rolul lui din perioada adolescentei a fost jucat de Radu-Ştefan Bănică, fiul artistului.

„Povestea cantecului “Pana la cer” e inspirata dintr-o intamplare reala, pe care am trait-o in adolescenta, iar actorul care ma joaca pe mine in videoclip, la varsta de atunci, nu este altul decat fiul meu, Radu-Stefan, de care sunt mandru, pentru ca s-a descurcat excelent. E emotionant pentru noi si ma bucur ca am filmat acest clip impreuna. Radu-Stefan apare in videoclip alaturi de o colega de-a lui, de la clasa de actorie, Ioana Panainte, o fata foarte talentata. Sper sa va placa piesa si videoclipul.”, a declarat Stefan Banica.

 

Cu doar câteva săptamqni înainte de concertul aniversar de la Sala Polivalentă, trupa Voltaj şi-a unit forţele cu Loredana, un icon al muzicii româneşti. Împreună au lansat „Dependenta mea", o piesă plină de sensibilitate ce vorbeşte despre o dragoste pasională, mistuitoare.

“Dependenta mea” este o declaratie de dragoste sincera si pasionala. Cand intalnesti persoana care te completeaza si alaturi de care te simti fericit in fiecare clipa, dezvolti involuntar o dependenta de care nu poti si nici nu vrei sa scapi. Suntem foarte bucurosi ca aceasta piesa a adus si o noua colaborare artistica pe care ne-o doream de mult timp, cu Loredana, pe care o indragim si o apreciem mult. Ceea ce a iesit ne place foarte mult si speram ca si publicul va intra in aceeasi stare de bine", declara Calin Goia, solistul trupei Voltaj.

În această toamnă, Horia Brenciu a colaborat cu Feli, despre care declară că este “o febleţe de voce, cu care mi-a plăcut foarte mult să cânt”. Cei doi au lansat “Prizonier”.

 “Pierd înălţimea din ochii tăi” a declarat în 2019 trupa Holograf, care a lansat piesa scrisă de Dan Bittman. “Piesa e veche. O aveam în minte de acum vreo 2 ani.”, a declarat artistul în direct la Magic FM.

Irina Rimes a lansat în 2019 videoclipul piesei „În palme”, o melodie care vorbește despre rămășițele unei relații intense şi durerea care rămâne după despărţire.

Artista a dezvăluit că aceasta este singura piesă din ultimii doi ani în care nu vorbeşte despre ea sau despre trecutul ei. Mă bucur ca într-un final această piesa și-a găsit locul și timpul potrivit în linia mea de lansări.", spune Irina. 

Andra şi-a încântat fanii anul acesta cu 4 melodii, “Iubirea e un refren”, “Supereroi”, “Ţine-te bine” şi “Camarero”.

În luna iubirii, Andra a lansat cântecul “Supereroi”, o melodie scrisă de Irina Rimes. Clipul a fost filmat într-un decor spectaculos, în Palatul Ghica Victoria, din București. 

Orice relație are parte de provocări și cu toții suntem, de fapt, Supereroi când iubim și facem povestea de dragoste să meargă mai departe, indiferent de greutăți. Eu nu cred că dragostea durează trei ani, ci cât o facem noi să reziste, chiar dacă există momente de neliniște, de suspin, de întrebări, dar și de gust amar. Iubirea ne aruncă la pământ, dar tot ea ne ridică“, a declarat Andra.

La şapte ani distanţă de când au lansat hit-ul „K la meteo”, Andra şi What’s UP au aniversat prima lor colaborare cu melodia “Ţine-te bine”.

Delia a lansat în 2019 “Să-mi cânţi”, o super piesă de dragoste, cu un mesaj emoționant, compusă de artistă cu The Motans.

Mira ne-a plimbat în 2019 pe “Străzile din Bucureşti”, artista colaborând cu Florian Rus.

Feli le-a oferit fanilor melodia „Frunze cad”, a treia fila din jurnalul muzical #Felidinpoveste, o piesă despre iertare, inspirată dintr-o relație de dragoste din adolescență care a lăsat-o pe artistă cu inima frântă.

„Prin acest cântec îi cer iertare mamei mele pentru toate momentele în care nu am ascultat sfaturile ei”, a spus Feli despre „Frunze cad”.