Magic News

Alina Eremia vrea O lume Fără Frică pentru copii

Alina Eremia a fost invitată în această dimineaţă la MagicFM, unde a vorbit despre proiectul anti-cyberbullying “Fără Frică”, derulat de Salvaţi Copiii.

1 din 2 copii este hărţuit la şcoală, iar Alina este una dintre vedetele care încearcă să oprească acest fenomen extrem de îngrijorător.

“În perioada mea, lucrurile nu erau atât de grave. De câţiva ani, s-a accentuat foarte tare fenomentul de cyberbullying, mai ales că foarte mulţi copii au acces la internet. Este foarte simplu să te ascunzi în spatele unui profil fantomă şi să nu-ţi asumi identitatea şi vorbele pe care le arunci în mediul online.”

Alina a vorbit despre cei care au fost victime ale cyberbullying-ului  şi s-au transformat ulterior în agresori verbali.

“Copiii care sunt agresaţi verbal cresc cu nişte sechele. Cei de la Salvaţi Copiii au creat un spaţiu online, O lume Fără Frică. Mai sunt şi alţi colegi în acest proiect, Mimi, Alpaca, Irina Rimes…”, a declarat Alina Eremia.

Aceasta a dezvăluit că şi ea primeşte multe comentarii, iar în ultima vreme acestea sunt despre urechile ei. “Nu lasaţi pe alţii să vă caute defecte… Şi eu am parte de cyberbullying chiar în prezent.”

Alina Eremia a atras atenţia asupra faptului că părinţii au un rol foarte mare şi ar trebui să intervină. “Ar trebui să stea puţin de vorbă cu copiii. Exemplul de acasă, de la şcoală… fiecare dintre noi putem seta un exemplu. Începem cu oamenii de lângă noi.”

Artista îi îndeamnă pe tineri să se iubească pe ei în primul rând şi aşa vor ajunge să îi iubească şi pe cei din jurul lor.

Intra pe https://farafrica.ro/ pentru a-ţi spune povestea, a trimite o încurajare sau a asculta poveştile altora.