Mihaela Nabăr (World Vision) - Este nevoie de ghetuţe noi pentru copiii desculţi

Mihaela Nabăr, Directorul Executiv al World Vision Romania, a fost invitată la Magic FM.

Am vorbit despre campania #mergdescult, aflată la al doilea an de desfăşurare, prin care organizaţia îi încalţă pe copiii desculţi şi îi aduce la şcoală şi în felul acesta.

World Vision susţine programe la nivel naţional, în comunităţile cele mai vulnerabile din România. Una dintre principalele probleme este aceea că mulţi copii nu au cu ce să se îmbrace şi să se încalţe. 11.000 de copii sunt în programele World Vision, însă numărul copiilor care au nevoie de ajutor este mult mai mare. Un sfert dintre copii se culcă fără să mănânce seara şi nu au cu ce să se îmbrace şi să se încalţe.

Cei care vor să îi ajute pe toţi aceşti copii pot trimite un SMS la numărul 8849 cu mesajul COPII sau GHETE. Astfel se pot dona 4 euro, care vor merge în ghetuţele copiior.

Mihaela Nabăr a povestit în Magic Start că a venit direct de la Cluj unde a vizitat comunitatea rurală din Cămăraşu, o comunitate specială, rromă, extrem de izolată, cu mulţi copii săraci. Din păcate, există o discrepanţă mare între Cluj şi comunităţile rurale din apropierea oraşului.