Suntem tentaţi să mâncăm mai mult, cumpărăm mai mult decât ne trebuie şi nu doar nouă, românilor, ni se întâmplă acest lucru.
“Nevoia de hrană este una dintre nevoile de bază ale omului şi este valabil pentru orice loc din lumea aceasta. La noi este posibil să fie amplificată de perioada comunistă. Când are loc o criză, primul nostru gând este să avem mâncare, să nu murim de foame”, a declarat specialistul în nutriţie.
Toată lumea a cumpărat iniţial făină, mălai, zahăr, ulei, însă ar trebui să fim moderaţi pentru că facem foarte puţină mişcare, stăm în casă. “Trebuie să avem foarte mare grijă ce şi cum şi mai ales cât mâncăm”, a spus Andreea-Carmen Radu, care ne-a recomandat să încercăm să facem mişcare. De asemenea, trebuie să fim blânzi cu noi în aceste zile, însă să găsim resurse pentru a ne organiza şi a ne crea un program.
Statul în casă, izolarea ne trimite mai des la frigider pentru că acum este vorba despre mâncatul emoţional. “Singurul lucru pe care îl mai putem controla în această perioadă este mâncarea.”, a declarat specialistul în nutriţie. “Simţim nevoia de confort food, de hrană care să ne ajute, bogată în grăsimi, zaharuri. Ne face să ne simtim bine pe moment.”
Hrana bogată caloric nu ne aduce însă nimic bun, dimpotrivă ne face rău. În schimb, ar trebui să ne ajutăm organismul, să ne susţinem sistemul imunitar. Imunitatea se construieşte în timp, iar acum nu este momentul să o scurtcircuităm.
Specialistul în nutriţie recomandă hrana corectă, proteinele din surse animale şi vegatele, legumele, fructele şi mai puţin carbohidraţii procesaţi.
“Mâncaţi cât se poate de sănătos ca să susţineţi sistemul imunitar”, a declarat Andreea-Carmen Radu în încheierea intervenţei din Magic Start.