Artiştii au cântat din casele lor în beneficiul cadrelor medicale şi ONG-urilor care luptă în prima linie împotriva Covid-19
Evenimentul care s-a dorit a fi concertul “Live Aid” al noii generaţii a fost iniţiat de Lady Gaga, susţinut de mişcarea Global Citizen şi prezentat de trei dintre cei mai cunoscuţi prezentatori americani, Stephen Colbert, Jimmy Kimmel și Jimmy Fallon.
Lady Gaga şi-a îndeplinit cu brio misiunea, aproape 127,9 milioane de dolari fiind strânşi pentru a ajuta diferite organizaţii implicate în gestionarea crizei mondiale provocată de Covid-19.
Înainte de spectacol, Lady Gaga a declarat că evenimentul trebuie considerat “o scrisoare de dragoste pentru lume”, cu scopul de “a ne uni” în faţa acestei maladii care a cauzat moartea a 160.000 de persoane în total. “Noi putem face ceva pentru a aduce bucurie şi puţin răgaz în cele patru colţuri ale lumii”, a spus ea.
În deschidere, Lady Gaga a cântat „Smile”, celebrul cântec al lui Nat King Cole. A urmat Steve Wonder, apoi Paul McCartney, fostul Beatles amintind că mama lui a fost asistentă medicala.
Cei patru artişti The Rolling Stones au cântat fiecare din casa lui melodia "You can't always get what you want".
Rând pe rând, spectatorii au putut vedea prestaţiilor unor artişti celebri, Pharrell Williams, Chris Martin, Billie Eilish, Celine Dion, Shawn Mendes, Camila Cabello, Usher, Alicia Keys.
Shawn Mendes şi Camila Cabello au oferit o versiune a melodiei “What a Wonderful World" a lui Louis Armstrong.
“One World: Together at home” a fost cel mai mare eveniment muzical virtual organizat de la începutul pandemiei, comparabil cu Live Aid-ul din 1985, organizat pe pe două stadioane, în SUA și Marea Britanie.
Artiştii momentului au cântat atunci pentru Etiopia, ţară care suferea din cauza foametei. Queen, U2, Elton John sau Paul McCartney au cântat la Londra, în timp ce în America urcau pe scenă Madonna, Tom Petty, Bob Dylan, Eric Clapton, Patti LaBelle, Teddy Pendergrass, Mick Jagger, Neil Young și Tina Turner. 1,9 miliarde de oameni au urmărit Live Aid, adică 40% din populaţia globului.