“Avem tendinţa şă nu ne ascultăm corpul atunci când el ne transmite mesaje că este prea mult, că simte că punem prea multă presiune pe el şi atunci există şansa ca organul respectiv să se îmbolnăvească.”, a declarat terapeutul.
În această perioadă, oamenii nu mai au aceeaşi siguranţă, îşi pot pierde mai uşor locurile de muncă şi atunci apare “acea frică de eşec, de lipsă de performanţă.”
Putem scăpa de frică, însă nu ne învaţă nimeni cum să facem asta. “E foarte important să ne oprim din a ne îngrijora atât de mult şi să ne concentrăm pe noi, să ne centrăm pe propriile nevoi.”, spune Alina Boroş.
E important să fim atenţi la noi şi la cei din jurul nostru, “să punem în practică tehnici de mindfulness”.
Alina Boros ne-a recomandat să ne scriem îngrijorările, să ne aşternem anxietăţile pe o foaie, pentru că scrisul este eliberator.
De asemenea, putem face exerciţii de imagerie, în care să ne imaginăm un loc în care ne-am simţit în siguranţă, astfel încât să ne conectăm din nou cu corpul nostrum.
Colegii de la Thrive Global România vorbesc despre ancorarea în prezent, despre a găsi 3 lucruri speciale, sunete, haine, o floare.
Pentru copii, mai ales cei de clasa a 8-a şi a 12-a care vor susţine examene în curând, cel mai important este atingerea părintelui, o îmbrăţişare. De asemenea, ei îşi pot scrie fricile de dimineaţă sau îşi pot face o ancoră corporală, de exemplu, să se atingă pe mână ca şi cum părintele ar fi acolo lângă el.