Stephan Pelger a intrat în direct cu noi din showroom-ul lui şi a povestit că în timpul izolării a consiliat online femeile să-şi organizeze garderoba. În prima fază a întrebat pe Facebook şi pe Instagram ce poate face ca să ajute acolo unde se pricepe cel mai bine. Femeile au fost invitate să scrie o mică poveste despre viaţa lor, iar Stephan a ales 10 femei pe care le-a consiliat vestimentar, le-a ajutat să-şi refacă ţinute, le-a învăţat tips&tricks. “Foarte multă lumea mi-a scris şi m-a rugat să fac acest lucru şi personal. A avut succes, a devenit un model din business-ul meu.”
Creatorul de modă a vorbit despre moda online şi stresul constant în care se aflau designerii până acum. “Este o schimbare pentru noi toţi, este o reorganizare a sistemului fashion”. Stephan s-a mutat în online ca să poată merge înainte şi ca visul lui să poată persista.
Acesta a povestit ce bucurie este pentru un designer să creeze o rochie pentru o femeie. “Îmi plac femeile care au forme, sunt un pic mai voluptoase Divele mele sunt Marilyn Monroe, Sophia Loren, Monica Bellucci.Nu rochia trebuie să te poarte pe tine, ci tu trebuie să o porţi pe ea”, spune designerul, care ar scoate de tot din garderoba femeilor rochiile de tip halat, dar şi training-ul care trebuie purtat doar atunci când faci sport.
Pe Thrive Global România este un articol despre autocompasiune, iar Stephan a declarat că suntem mai duri cu noi, pentru că vrem să excelăm în ceea ce facem. “Autoizolarea m-a făcut să înţeleg că compasiunea este foarte importantă cu oamenii care sunt singuri, care sunt mult mai afectaţi decât noi, care avem o familie, prieteni.” Stephan a învăţat despre comapsiune de la tatăl lui, preot la Biserica Neagră. “Credinţa şi compasiunea au fost lucrurile pe care mi le-a dat pe drum… La 40 de ani încă îmi aduc aminte de lucrurile pe care mi le-a spus tata.”
Pasiunea lui pentru modă a început devreme, bunica l-a învăţat să coasă, mama se îmbrăca foarte frumos, fiind violonistă, a luat lecţii de desen, a urmat Şcoala de Arte din Braşov, apoi Facultatea la Viena şi încă un an la Sorbona.
“Să nu uiţi niciodata să fii frumos pentru tine şi nu pentru ceilalţi”, ne-a sfătuit în încheiere Stephan Pelger.