Magic News

Povestea fascinantă a celor 4 supermodele ale anilor 90, într-un documentar

Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell şi Christy Turlington au dominat podiumurile de modă în anii 90, iar povestea lor va fi spusă acum într-un documentar Apple TV +.

Documentarul se va numi “The Supermodels” şi le va urmari ascensiunea de la sfârşitul anilor 80 şi succesul incredibil de care s-au bucurat în deceniul următor.

Patru femei din colţuri diferite ale lumii s-au întâlnit la New York. Fiecare era deja un nume, însă în momentul în care s-au reunit aveau să schimbe radical show-urile de modă. Notorietatea lor era atât de mare, încât numele lor, Cindy, Naomi, Linda şi Christy erau mai puternice decât ale designerilor care le invitau în show-urile lor. Cele patru femei au rămas şi astăzi în prim-plan datorită campaniilor pe care le fac, acţiunilor umanitare şi difverselor cauze în care se angajează. Cele 4 supermodele au fost împreună o adevărată forţa, redefinind moda şi deschizând noi uşi pentru tinerele care şi-au dorit o carieră în modelling.

Realizatoarea documentarului este Barbara Kopple, documentarist care are în palmares două premii Oscar: pentru “Harlan County”, U.S.A." (1976) şi al doilea pentru “American Dream” (1990).

“Putem în sfârşit să spunem povestea noastră în colaborare cu o echipă strălucită de la Imagine şi sub îndrumarea Barbarei Kopple este la fel de incitant pentru noi cât sperăm să fie pentru telespectatori", a scris Linda Evangelista. “Mi-ar plăcea ca oamenii să vadă asta nu doar ca pe o celebrare a poveştilor noastre personale, cât mai ales a puterii prieteniei, a visurilor şi a perseverenţei”. 

În 1990, cele 4 supermodele apăreau pe coperta revistei Vogue, fotografia fiind realizată Peter Lindbergh. Văzând această copertă, George Michael le-a invitat să realizeze împreună videoclipul "Freedom! 90".