iMapp Bucharest este finalist în categoria "AV IN ACTION" la Premiile AV AWARDS din Londra

Demarată de iMapp Bucharest - unul dintre cele mai importante evenimente de video mapping din lume, organizat de Primăria Capitalei prin Creart, campania internațională de solidaritate "One World. One Heart." care a avut loc anul acesta, în carantina generată de pandemia de COVID-19, este finalistă la Premiile AV AWARDS din Londra, la categoria "AV IN ACTION".

Este a două nominalizare pentru iMapp Bucharest la AV Awards, în anul 2016 evenimentul fiind desemnat finalist la categoria "Live Event of the Year".

AV AWARDS este o competiție internațională de renume, menită să recunoască și să premieze excelența în  întreaga industrie audiovizuală, organizată de AV MAGAZINE din Marea Britanie, o publicație care este o autoritate în domeniul recenziilor audiovizuale de mai bine de 40 de ani, bucurându-se de recunoaștere atât în Europa, cât și în afara ei.

Având în vedere pandemia care a afectat întreaga planetă, echipa revistei AV MAGAZINE a dorit să evidențieze inovația și ingeniozitatea de care au dat dovadă specialiștii și artiștii din comunitatea audiovizuală de-a lungul acestei perioade. Astfel, organizatorii Premiilor AV AWARDS au introdus o nouă categorie în competiție – "AV IN ACTION", unde evenimentul iMapp Bucharest este finalist anul acesta, alături de nume precum CIE Group, Clevertouch, Harman, NowSignage, One Digital Signage, Phoenix Audio și Unilumin.

Câștigătorul premiului "AV IN ACTION" va fi desemnat prin votul publicului, dintre cei opt finaliști internaționali, și va fi anunțat în cadrul ceremoniei virtuale a AV AWARDS din data de 20 noiembrie 2020.

VOTEAZĂ iMapp Bucharest până pe 4 noiembrie 2020 și trimite România pe podiumul uneia dintre cele mai importante competiții internaționale dedicate industriei audiovizuale din lume! 

Despre campania internațională de solidaritate "One World. One Heart."

Într-un moment de distanțare fizică și carantină globală, în contextul internațional al pandemiei de COVID-19, iMapp Bucharest a lansat o inițiativă artistică prin care a adus un mesaj de solidaritate și speranță la nivel mondial.

Cea de-a VI-a ediție a concursului internațional de video mapping iMapp Bucharest – Winners League/Liga Câștigătorilor a avut loc în 2019 sub deviza "One Map. Different Journeys"/„O Hartă. Călătorii Diferite.”. Poate că, pentru prima dată în istoria noastră recentă, întreaga lume se confruntă cu aceeași amenințare, astfel încât călătoriile și experiențele diferite au devenit una singură pentru noi toți.

În acest context, iMapp Bucharest a creat un proiect de conștientizare publică a susținerii reciproce, implementat prin intermediul artelor vizuale la nivel internațional, care a promovat mesajul "One World. One Heart.": #strongertogether #staybrave #lovecandoanything.

În mai puțin de două săptămâni, 46 de artiști vizuali din 27 de țări s-au alăturat inițiativei prin crearea – pro bono – a unor animații 3D, cu o durată de 10 secunde, pornind de la același element – o inimă, întărind, prin forța creativă, mesajul campaniei de solidaritate la nivel mondial.

Lucrările au fost reunite într-un singur video, care a fost proiectat simultan, pe 17 aprilie, pe fațadele unor clădiri din întreaga lume, respectiv din București (România), Budapesta (Ungaria), Lyon (Franța), Kiev (Ucraina), Paris (Franța), Moscova (Rusia), Monterrey (Mexic), Seattle (S.U.A.), Asker (Norvegia).

Orașe din alte țări s-au alăturat efortului, chiar și în perioada de carantină. iMapp Bucharest a fost sprijinit de festivaluri importante de gen din lume, de inițiative private sau de artiști de renume, precum Sila Sveta din Rusia, care nu au putut sta deoparte și au realizat proiecția din propriul balcon. Alte 4 proiecte internaționale din Mexic, China și Marea Britanie au decis să integreze videoclipul proiectului demarat de iMapp Bucharest în campaniile lor ulterioare, promovând mesajul transmis de acesta pe plan internațional.

AFTERMOVIE oficial:

Proiectul "One World. One Heart.", implementat prin intermediul artelor vizuale la nivel internațional, a fost realizat pro bono de artiștii implicați și a fost susținut tehnic și logistic de parteneri, fără costuri din bugetul Primăriei Capitalei sau din al Creart.