Hit-ul este înregistrat în Cartea Recordurilor drept melodia numărul 1 din toate timpurile. Videoclipul acestei piese este considerat primul videoclip pop din toate timpurile, iar producerea lui a costat 5,000 de lire sterline.
Executivii de la casa de discuri au încercat să-i convingă pe cei de la Queen să nu lanseze “Bohemian Rhapsody”, susţinând că o piesa de 5 minute şi 55 de secunde nu va deveni niciodată hit.
Legendarul single de șase minute al lui Queen este cea mai mare melodie scrisă vreodată. Nici unul din membrii trupei nu a vrut să taie din melodie ca să fie difuzați la radio.
Inițial, melodiei i s-a făcut o copie pentru un prieten la radio. Pe parcursul zilei, prietenul a difuzat părți din melodie, până a primit atâtea cereri că a difuzat-o de 14 ori la radio în două zile. La puțin timp după aceea, a devenit cea mai ascultată piesă din Marea Britanie. L
a realizarea piesei, May, Mercury şi Taylor au cântat părţile lor vocale timp de 10-12 ore pe zi. A fost nevoie de trei săptămâni pentru ca melodia să fie înregistrată. Chitaristul Brian May a declarat că formaţia a considerat planul lui Mercury pentru melodie drept „intrigant, original şi demn de muncă”. Potrivit lui May, acest cântec „era în mintea lui Freddie” înainte de a începe.
Fanii au făcut tot felul de speculaţii despre această melodie misterioasă scrisă de Freddie. În text apar o serie de cuvinte ca „Bismillah”, care în traducere înseamnă „În numele lui Allah”, „Scaramouch”, un fel de bufon sau "Beelzebub", una dintre sutele de denumiri ale diavolului. Versurile ar putea avea legătură cu Zoroatrismul, cultul religios de care aparţineau părinţii lui Freddie, un cult religios care promovează viaţa perfectă, ideală. Iar artistul a sporit misterul, declarând: “Este una dintre acele piese care te face să îţi creezi tot felul de fantezii în minte. Cred că oamenii ar trebui doar să o asculte, să se gândească la ea şi să îşi lase imaginaţia liberă”. “Bohemian Rhapsody” are legătură şi cu sexualitatea lui Freddie, care era în acel moment la sfârşitul poveştii cu Mary Austin, artistul dorind să îşi recunoască bisexualitatea.
Piesa a revenit în clasamanente în 1991, după moartea lui Freddie Mercury, şi a rămas timp de 14 săptamâni. “Bohemian Rhapsody” ocupă locul al doilea în topul celor celor mai difuzate melodii de la radio, cluburi sau tonomate în Marea Britanie, iar in 2004 a fost inclusă în Grammy Hall of Fame. În 2018 a fost lansat filmul cu acelaşi titlu, despre povestea trupei Queen, cu Rami Malek în rolul principal, care a primit şi Oscarul pentru interpretarea lui.
Tot într-o zi de 23 noiembrie, în 1991, Freddie Mercury anunţa public că are SIDA, deşi zvonul legat de boala muzicianului circula de aproape 4 ani. Anunţul suna astfel: “In urma relatarilor din presa din ultimele doua saptamani, doresc sa confirm ca am fost testat HIV pozitiv si ca am SIDA. Am simtit ca este corect sa tin aceasta informatie privata pana acum pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu. Acum a venit timpul pentru prietenii si fanii mei din toata lumea sa afle adevarul si sper ca toata lumea se va alatura doctorilor mei in lupta acestei boli teribile. Intimitatea a fost mereu speciala pentru mine si sunt cunoscut pentru lipsa de interviuri. Va rog sa intelegeti ca acest lucru va continua.” Freddie Mercury a murit la 24 de ore după ce făcuse acest anunţ.