Magic News

Anthony Hopkins - Recompensat cu Oscar, actorul l-a omagiat pe Chadwick Boseman

Actorul Anthony Hopkins este câştigătorul de anul acesta al premiului Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal, trofeu acordat pentru prestaţia sa din filmul “The Father”.

Hopkins, în vârstă de 83 de ani, a devenit astfel cel mai în vârstă actor care primeşte acest premiu, după ce regretatul Christopher Plummer deţinea până acum acest titlu. În 2012, la 82 de ani, Plummer primea Oscarul pentru rol secundar pentru “Beginners”.

Deşi mulţi mizau că statueta îi va reveni postum actorului Chadwick Boseman, laureat al mai mulor gale în acest sezon, Academia Americana de Film a dat un alt verdict.

Anthony Hopkins nu a participat fizic la gală, însă a transmis un mesaj din Ţara Galilor prin care a mulţumit Academiei şi i-a adus un omagiu lui Chadwick Boseman, mort anul trecut din cauza cancerului.

„La 83 de ani, nu mă aşteptam să primesc acest premiu, chiar nu. Sunt foarte recunoscător Academiei. Vreau să îi aduc un omagiu lui Chadwick Boseman, care a fost luat de lângă noi mult prea devreme. Chiar nu mă aşteptam la asta, aşa că mă simt foarte privilegiat şi onorat”, a spus protagonistul filmului „The Father”.

Alături de înregistrarea video, el a mulţumit, între alţii, familiei lui şi regizorului Florian Zeller. În “Father”, Hopkins joacă rolul unui bărbat care suferă de demenţă, aflat în îngrijirea fiicei lui (Olivia Colman).

Anthony Hopkins a câştigat al doilea Premiu Oscar după cel dn urmă cu 29 de ani, acordat pentru celebra peliculă  „The Silence of the Lambs”.

Joaquin Phoenix, câştigătorul de anul trecut pentru „Joker” a fost cel care a prezentat categoria, ultima a serii, ceea ce a reprezentat o noutate, şi a acceptat trofeul în numele lui Hopkins.