Magic News

Mihaela Bilic la #MagicMorning - “Oamenii nu se mai îngraşă din mâncarea clasică, ci din ronţăielile acestea teribile”

Mihaela Bilic a fost invitată în această dimineaţă la Magic Morning, matinalul Magic FM cu Liana Stanciu.

Prezentatoarea “Doctor de bine” de la Pro TV a vorbit despre foame, vitamine, cum ne educăm în privinţa alimentaţiei şi ce alegeri alimentare facem.

“Vitamina C aş considera-o un panaceau. Niciodată nu avem destulă. În perioadele de primăvară, toamnă, nu strică, jumătate de gram, chiar 1 gram pe zi, în cure de 3 luni. Vitamina D 2000 de unităţi pe zi.”

Mihaela Bilic a amintit de probiotice, care sunt foarte bune în această perioadă şi a vorbit despre foame, o senzaţie pe care o simţim mereu. Medicul recomandă să mâncăm când apare o foame de nota 6-7 pe o scară de la1 la 10 şi la un interval de 4-5 ore. Nu ar trebui ca adulţii să mănânce precum bebeluşii, la 3 ore.

 

Ea a pus accent pe disciplină, care vine din educaţie. “Oamenii nu se mai îngraşă din mâncarea clasică, ci din ronţăielile acestea teribile. În anii 70, nu exista decât mâncare gătită şi nu aveai cum să cazi în capcana acestor produse pentru ele nu existau. Cel mult puteai să mănânci un sandvich.”

Mihaela Bilic a povestit că a fost recent la Paris pentru a se înscrie la un curs despre menopauză şi a observat că în Franţa oamemii mănâncă şi mai puţin după perioada pandemiei. “Este incredibil. Nu am văzut pe nimeni mâncând 2 feluri de mâncare. Îşi luau o singură porţie pentru două persoane şi două pahare de vin. Iar porţia era o bucată de somon marinat, o felie de pâine tăiată şi ea în două. Ceva simbolic.”

Noi compensăm alte lipsuri, emoţionale prin mâncare, spune Mihaela Bilic şi din păcate, la tineri mâncatul exagerat vine dintr-o lipsă de disciplină.

Ea a dezvăluit că trăieşte cu cafea până după-amiază şi a explicat cum, dacă nu mănânci dimineaţa, ficatul dimineaţa face glucoză din grăsimea de rezervă. “Asta e bine pentru un adult. Dacă eşti un copil în creştere nu ai niciun avantaj.”

“Dacă vreţi să slăbiţi, întârziaţi cât puteţi, şi o oră în plus contează, masa de dimineaţă”, a spus Mihaela Bilic. Acest lucru nu este valabil şi în cazul copiilor care sunt în creştere.

Medicul nutriţionist a amintit de obezitatea la copiii americani cauzată de sucurile consumate, de fresh-urile atât de mult promovate sau de grăsimea considerată periculoasă în anii 70 când toate alimentele au devenit sărace în grăsimi.

Sfatul Mihaelei Bilic din Magic Morning: “Întoarceţi-vă la bunicii voştri şi întrebaţi-i ce mâncau în fiecare zi, ce însemna postul intermitent.” Cerealele sunt bune atât timp cât nu conţin zahăr, iar între o porţie de cereale cu zahăr şi covrigul nostru, Mihaela Bilic alege covrigul.

Întoarcerea la rudimentar este soluţia, a consuma mâncarea în forma cât mai naturală. “Mai degrabă sunt fană de tocăniţa, ciorbă, ghiveci, mâncare făcută la cuptor, carnea cu legumele, cu sos de roşii decât să faci cumpărături sophisticate. Lucrurile simple şi rudimentare niciodată nu vor fi greşite. Problema noastră este cu cantitatea.”

Cum ne educăm copiii în privinţa alimentaţiei: