Magic News

Tom Hanks a povestit cu umor de ce nu a zburat în spaţiu la propunerea lui Jeff Bezos

Tom Hanks a dezvăluit că ar fi putut să zboare în spaţiu la bordul rachetei New Shepard a companiei aerospațiale Blue Origin, fondată de Jeff Bezos, care i-a oferit un bilet.

Nu era însă un zbor gratis, a spus actorul în emisiunea lui Jimmy Kimmel, unde a povestit cu umor acest moment. Interpretul lui Jim Lovell din “Apollo 13”  ar fi putut ajunge în spaţiu cu condiția să îşi plătească biletul… “Știi, costă cam 28 de milioane de dolari sau ceva de genul”, a declarat actorul.

„Și îmi merge bine Jimmy, îmi merge bine, dar n-am de gând să plătesc 28 [de milioane] de dolari!”, a spus Tom Hanks.

După care i-a venit ideea să simuleze în platoul show-ului această experienţă:

„Știi ce, am putea simula experiența de a merge în spațiu chiar acum”, a spus Hanks, mimând turbulențele și zguduielile pe care le implică lansarea unei rachete. „N-am nevoie să cheltui 28 de milioane de dolari pentru a face asta”, a adăugat el.

Dacă zborular fi fost gratuit, Tom ar fi putut accepta, “doar pentru a avea ocazia de a experimenta bucuria de a pretinde că sunt miliardar”.

New Shepard a ajuns prima data în spaţiu avându-i la bord pe Jeff Bezos, Mark, fratele lui, astronaut Wally Funk şi Oliver Daemen, un adolescent în vârstă de 18 ani. Un anonim care ar fi plătit 28 de milioane de dolari s-a retras în ultimul moment şi urmează să plece în spaţiu la o dată ulterioară.

În cel de-al doilea zbor, la bord s-au aflat actorul William Shatner, interpretul Căpitanului Kirk din “Star Trek”, Chris Boshuizen, cofondator al companiei de imagistică a Pământului Planet Labs, Glen de Vries, vicepreședinte al Dassault Systèmes, și Audrey Powers, vicepreședinte al Blue Origin.