Magic News

Pink Floyd revine cu “Hey, Hey, Rise Up!”, o melodie dedicată poporului ucrainean

Pink Floyd s-a întors cu o nouă melodie, “Hey, Hy, Rise Up!” care a fost lansată în semn de susţinere faţă de poporul ucrainean.

Este primul cântec după “The Division Bell” din 1994, iar David Gilmour şi Nick Mason, împreună cu basistul Guy Pratt şi Nitin Sawhney la clape cântă cu Andriy Khlyvnyuk din trupa ucraineană Boombox, care oferă o extraordinară interpretare vocală.


Vocea artistului din Ucraina a fost preluată dintr-o postare pe Instagram în care acesta cântă în Piaţa Sofiyskaya din Kiev. Piesa interpretată de el, “Oh, The Red Viburnum In The Meadow” este un cântec ucrainean din Primul Război Mondial, care a revenit în atenţie în contextul invaziei ruse în Ucraina. Versul final al cântecului se traduce prin „Hei, hei, ridică-te şi bucură-te”.


Horolski se află acum într-un spital din Kiev cu o rană de şrapnel. „I-am cântat un pic din cântec la telefon şi mi-a dat binecuvântarea”, a spus David Gilmour într-o declaraţie. „Amândoi sperăm să facem ceva împreună în persoană în viitor”.

Interesul lui David Gilmour de a readuce trupa în atenţie este şi personal: are o noră din Ucraina şi nepoţi.


Solistul Pink Floyd a spus că scopul noului single al trupei este de a „strânge fonduri pentru organizaţii umanitare şi de a ridica moralul. „Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru Ucraina şi, în acest fel, să arătăm că cea mai mare parte a lumii consideră că este total greşit ca o superputere să invadeze ţara democratică independentă care a devenit Ucraina”.