Make Life Magic

Corpul de plajă: coșmarul fiecărui început de vară

Bucuria și entuziasmul pe care le simți odată cu venirea căldurii pălesc când te gândești că îți vei etala corpul (nu tocmai în formă) pe plajă?

Știu că îți dorești o soluție rapidă, însă soluțiile rapide nu sunt și cele mai sănătoase. Fii fără grijă, îți vin în ajutor cu câteva sfaturi.

Începem de la două premize:

80% din sănătatea noastră depinde de modul în care ne hrănim, dacă practicăm sau nu vreun sport, de cât de odihnitor este somnul nostru, dar și de calitatea gândurilor noastre si a emoțiilor pe care le experimentăm.

Magic People: Mihaela Bilic

Make Life Magic, 00:54:27

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

Magic People: Ioan Mirea, medic psihiatru. Despre cum percepem, la nivel de societate, suferințele mintale.

Make Life Magic, 00:44:28

20% este moștenirea genetică și/sau influențele mediului în care trăim.

Ce poți face pe partea de alimentație

Consumă fructe și legume de sezon, cereale, proteine si lactate. Redu alimentele procesate, zaharul, carbohidrații rafinați și alcoolul. Alege să gătești prin fierbere sau coacere și evită prăjelile. Mănâncă întotdeauna conștient, adică nu în timp ce faci si alte activități, cum ar fi privitul la televizor sau butonatul telefonului.

Nu te ridica niciodată de la masă când te simți sătul/ă, înseamnă că deja ai mâncat prea mult.

Hidratează-te corect, bea aproximativ 2 litri de lichide pe zi, iar paharul cu apă bea-l fie cu 30 de minute înainte de masă, fie la 15 minute după ce ai terminat de mâncat. Dacă bei apă în timpul mesei, diluezi sucul gastric și digestia bolului alimentar va fi încetinită.

Ce poți face pe partea de mișcare

Sportul: oh, da! Vremea frumoasă și caldă te va inspira să faci plimbări cât mai lungi, să practici diferite activități în aer liber, să alegi o plimbare cu bicicleta, să mergi la înot sau chiar să te antrenezi în parc. Evident, sala de fitness rămâne și ea o opțiune. Ideea este să faci mișcare cel puțin de 3 ori pe săptămână.

Bucură-te împreună cu copiii, cățelul sau prietenii de diferite jocuri în aer liber. Chiar așa, când ai jucat „prinsa” ori când ai sărit coarda ultima dată?

Ce poți face pe partea de motivație

Setarea mentală perfectă nu este una de autocritică, ci de stimă de sine și de încurajare.

Dorește-ți schimbarea pentru că te iubești! Dorește-ți remodelarea corporală din iubirea pentru tine, corpul tău, sănătatea ta!

Nu porni la drum dintr-o stare de nemulțumire față de felul în care arăți, este important să înțelegi că nu toți trebuie să fim desprinși din reviste. Mulțumirea de sine înseamnă că ai o formă fizică pe care îți dorești s-o îmbunătățești și să ai grijă, în același timp, de sănătatea ta. Toate astea te vor ajuta să obții rezultatele pe care le dorești pe termen lung.

Te rog nu uita!

Cuvintele pe care ți le adresezi zilnic, în discursul tău interior, joacă un rol foarte important în tot acest proces de îmbunătățire și pregătire estivală. Așa că: mănâncă sănătos, hidratează-te, bucură-te de vremea frumoasă, fă cât mai multă mișcare, practică recunoștința, fă complimente și acceptă-le la rândul tău, încarcă-te cu energie pozitivă și vizualizează-te așa cum îți dorești să devii. Vara aceasta vei fi în cea mai bună formă a ta!

Foto: Pexels