Magic News

Cristian Mungiu, la Cannes cu “R.M.N”. Regizorul român visează la un nou Palme d’Or

Festivalul de Film de la Cannes a continuat cu noi proiecţii şi cu alte celebrităţi care au defilat pe covorul roşu.

Regizorul Cristian Mungiu a ajuns la Cannes cu R.M.N, film aflat în competiţia pentru Palme D’Or şi care are cronici foarte bune. Mungiu a fost însoţit pe covorul roşu de actriţele Macrina Bârlădeanu, Maria Drăguş şi Judith State.

“Este un film complex, atât de plin de idei, încât te-ai putea aştepta ca estetica să fie o preocupare mai putin importantă, dar „R.M.N.” este aproape absurd de frumos,” a scris Variety.

R.M.N. este al şaselea lungmetraj al lui Mungiu, o peliculă a cărei acţiune are loc într-un mic sat din Transilvania şi urmăreşte violenţa şi xenofobia.

În 2007, Cristian Mungiu a câştigat Palme d’Or cu „4 luni, 3 săptămâni, 2 zile”, pentru ca regizorul să se întoarcă la Cannes doi ani mai târziu, cu filmul „Amintiri din epoca de aur”. În 2012, el a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu, cu filmul „După dealuri”, iar actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, care au rolurile principale, au împărţit premiul pentru Cea mai bună actriţă. În 2016, Mungiu a revenit la Cannes, câştigând premiul pentru cea mai bună regie cu filmul „Bacalaureat”.