Magic News

Boala rară de care suferă Brad Pitt

Într-un nou interviu pentru GQ, Brad Pitt a dezvăluit că suferă de prosopagnozie, o bolă rară.

În vârstă de 58 de ani, Brad nu are un diagnostic oficial, însă spune că suferă de “orbire facială”, cunoscută şi sub denumirea de prosopagnozie, boală care îi afectează capacitatea de a-şi aminti feţele oamenilor.

”Nimeni nu mă crede! Vreau să întâlnesc o altă persoană (n.r. care suferă de aceeaşi boală)”, a declarat actorul, care a spus că de-a lungul anilor mai mulţi oameni i-au reproşat că este distant şi egocentric, însă adevărul era cu totul altul: actorul nu îşi amintea de ei.

Într-un interviu din 2013, actorul spunea că nu poate reţine un anumit chip. “Este un mister pentru mine. Atâţia oameni mă detestă pentru că se gândesc că nu îi respect”.

Prosopagnozia este o afecţiune neurologică care se referă la un deficit sever în ceea ce priveşte recunoaşterea feţelor persoanelor familiare. Cauza poate fi un proces degenerativ precum maladia Alzheimer. Prosopagnozia poate afecta relaţiile interpersonale, cariera, interacţiunea socială şi conduce chiar la depresie. Tratamentul implică dezvoltarea altor strategii de recunoaştere a oamenilor, precum concentrarea asupra vocii lor.