Magic News

Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, apare pe coperta revistei Vogue, fotografiată de Annie Leibovitz

Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, se află pe coperta revistei Vogue, iar pictorialul în care apare şi Preşedintele Volodimir Zelenski a fost realizat de celebra fotografă Annie Leibovitz.

În interviul acordat, Olena Zelenska a vorbit despre rezistenţa Ucrainei în faţa invaziei ruse, despre cele mai oribile luni din viaţa ei, despre munca şi viaţa ei din această perioadă. Soţia preşedintelui ucrainean spune că în acest moment fiecare cetăţean al ţării sale este o ţintă pentru Rusia.

Prima Doamnă a mărturisit că fost destul de dificil pentru ea să treacă în lumina reflectoarelor. Ea şi Zelenski s-au cunoscut în liceu, au început să se întâlnească în facultate, iar în 2019 el câştiga funcţia de preşedinte al Ucrainei, deşi Olena nu a vrut ca soţul ei să candideze. Războiul avea să le schimbe complet viaţa, la fel ca şi vieţile a milioane de ucraineni, între 7 şi 9 milioane de oameni părăsind deja ţara. Şi familia preşedintelui a fost separată, iar Volodimir Zelenski nu şi-a putut vedea copiii din motive de securitate.

În acest timp, Olena şi-a ajutat fiul cu şcoala online, au jucat jocuri de societate şi au citit. Prima Doamnă a recitit “1984”, cartea lui George Orwell, despre care spune că „este o coincidenţă îngrozitoare. Este o imagine a ceea ce se întâmplă în Rusia în aceste zile”.

Volodimir Zelenski este extrem de mândru de soţia lui, pe care o descrie drept iubirea lui, cea mai bună prietenă şi o mama nemaipomenită: „Pentru femei şi copii, soţia mea aici este un exemplu. Cred că ea joacă un rol foarte puternic pentru Ucraina, pentru familiile noastre şi pentru femeile noastre.”

Întrebată dacă este ceva ce a pregătit-o pentru război, Olena Zelenska a răspuns: „Nimic. Trăiam vieţi fericite şi nu ne-am gândit niciodată că se va întâmpla asta. Dar avem speranţă”. „Este adevărat, mă simt izolată”, a spus ea. „Nu pot vizita liberă ceea ce vreau. În zilele noastre, a merge la cumpărături este un vis care nu poate fi realizat”.

Olena încearcă să fie puternică pentru ţara ei şi pentru a îndeplini toate aceste aşteptări. „Este o sarcină dificilă pentru că simţi în mod constant această povară a responsabilităţii”.

Recent ea a mers într-o vizită în America unde s-a întâlnit cu Preşedintele Joe Biden şi cu soţia lui, Jill Biden. Dupa aceea ea a ajuns în faţa Congresului pentru a cere ajutor militar şi sisteme de apărare antiaeriană.