Cristina Turnagiu Dragna: „Eticheta realizează cadrul în care oamenii se simt confortabil”

Bunele maniere sunt singurul accesoriu elegant și prețios, pe care banii nu îl pot cumpăra.

Cristina Turnagiu Dragna este om de comunicare specializat în etichetă, protocol și ceremonial, care, spune ea, sunt „nestemate” ale relaționării. Membră a Asociaţiei Române de Protocol și Organizaţiei Internaţionale de Protocol şi Ceremonial, Cristina consideră că e nevoie, în societatea românească, de o Școală de bune maniere. Află ce rost au bunele maniere în societate, cum să faci conversație într-un grup în care nu cunoști pe nimeni, cine intră primul pe ușă, la restaurant și cum stabilim ierarhia atunci când facem prezentările. 

Într-un secol al vitezei, poate să pară desuet să complicăm lucrurile și mai mult. Însa bunele maniere au un dublu rol: dau o dimensiune elegantă, frumoasă vieții de zi cu zi și împiedică derapaje care i-ar putea deranja pe cei cu care interacționăm. Rezultatul este mai profund decât pare, la prima vedere. Codul bunelor maniere devine, de fapt, un liant social, un element de coeziune.

Deși are 4500 de ani, acesta se adaptează vremurilor și este un ghid mereu actual, care ne dă mai multă încredere în noi înșine. Descoperă care sunt cele mai plăcute teme de conversație, de ce e important să vorbim, uneori, și despre vreme ori trafic, însă și despre ce nu e deloc indicat să vorbim, în special într-un grup de persoane pe care abia le-am cunoscut.

Magic People: Cristina Turnagiu Dragna

Make Life Magic, 00:41:42

Prof. univ. dr. Dumitru Borțun. Despre criza comunicării în epoca post-adevărului.

Make Life Magic, 01:03:35

Georgiana Ghiță, coach profesionist. Despre cum să ai parte de o cină de Crăciun în familia extinsă, fără certuri sau tensiuni!

Make Life Magic, 00:36:57

Antoaneta Olteanu, etnolog și profesor dr. universitar. Despre vechile credințe ale românilor, magie populară și nevoia de a înțelege un univers complicat.

Make Life Magic, 01:00:42

Ascultă Podcastul Magic People și descoperă cum să ieși cu fruntea sus din cele mai provocatoare situații sociale.