Make Life Magic

Magic People: Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids: „Cea mai mare nevoie a unui copil e să fie într-o familie”

Despre adopție, destine schimbate în bine și despre cum se poate naște o familiie nouă.

Am aflat despre Mirela și Liviu Mihăileanu de la o fostă colegă din presă. „Au adoptat doi copii, unul dintre ei era un bebeluș cu probleme grave de sănătate. Pe fetiță a cunoscut-o Mirela, când făcea voluntariat. Și-au pus problema adopției când au văzut cât de tristă era fetița când rămânea fără ei. Și-au spus, inițial, că nu au nevoie de un copil. Apoi, au înțeles că fetița avea, de fapt, nevoie de ei. Așa a început tot!”

M-a cucerit imediat povestea lor. Este o poveste despre a trăi cu sens și rost, despre curajul de a schimba lucruri atât în tine, cât și în lumea în care trăiești. Despre a nu trece, indiferent, mai departe. Despre a nu trăi pe pilot automat. Despre a fi prezent, curajos, despre a folosi anii pe care-i ai de trăit pe Pământ ca să faci ceva important cu viața ta. 

Pe lângă cei doi copii pe care i-au adoptat, Mirela și Liviu au schimbat destinul multor alți copii care și-au găsit familii datorită eforturilor pe care le-au depus pentru a încuraja și ușura procesul de adopție din România. 

Asociația Tzuby's Kids sprijină în continuare părinții adoptivi și de plasament. Ajutorul vine atât în perioada preliminară adopției, cât și după. Familiile găsesc sprijin și consiliere, iar în taberele pe care le organizează asociația întâlnesc alți părinți adoptivi, în timp ce copiii se împrietenesc cu alți micuți aflați în aceeași postură. Astfel, se naște cel mai puternic mecanism de sprijin din lume: comunitatea. 

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

Iulia Roșu, medic specialist în dermatologie și estetică medicală. Despre îngrijirea tenului matur.

Make Life Magic, 00:57:26

Matei Stănculescu, psiholog. Despre greșelile pe care le plătim cu sănătatea noastră mintală.

Make Life Magic, 01:02:02

Magic People: Ioan Mirea, medic psihiatru. Despre cum percepem, la nivel de societate, suferințele mintale.

Make Life Magic, 00:44:28

Foto: Roxana Neacșu